Palacsinta, császármorzsa és a többiek
A legjobb édességek, amik főételnek is kiválóak
Válaszd ki kedvenced!

Dia

	Aranygaluska	Az omlós kelt tésztából készült édesség a legtöbbeknél már óvodáskorban függőséget vált ki, ami aztán nem is múlik, és egész életünkben elkísér. A diós és a kakaós tábor erős ebben a műfajban, az édes vaníliasodó kérdésében viszont mindenki egyetért, anélkül nem teljes az aranygaluska élmény. Az elmondhatatlanul finom édesség receptjét itt találod.

Aranygaluska

Az omlós kelt tésztából készült édesség a legtöbbeknél már óvodáskorban függőséget vált ki, ami aztán nem is múlik, és egész életünkben elkísér. A diós és a kakaós tábor erős ebben a műfajban, az édes vaníliasodó kérdésében viszont mindenki egyetért, anélkül nem teljes az aranygaluska élmény. Az elmondhatatlanul finom édesség receptjét itt találod.

Dia

	Palacsinta	A jó öreg palacsinta természetesen nem maradhat ki ebből a felsorolásból. Az édesség, amiből döbbenetes mennyiségeket tud mindenki elfogyasztani, hiába sütsz egy egész toronynyi adagot, szinte biztos, hogy el fog fogyni, ahogyan az is borítékolható, hogy egy palacsintával zárt ebéd után nem tudsz rávenni senkit semmilyen mozgásra, ilyen esetekben a kanapén fekvésen kívül tulajdonképpen nem is létezik opció. Az elronthatatlan desszertet így készítsd!

Palacsinta

A jó öreg palacsinta természetesen nem maradhat ki ebből a felsorolásból. Az édesség, amiből döbbenetes mennyiségeket tud mindenki elfogyasztani, hiába sütsz egy egész toronynyi adagot, szinte biztos, hogy el fog fogyni, ahogyan az is borítékolható, hogy egy palacsintával zárt ebéd után nem tudsz rávenni senkit semmilyen mozgásra, ilyen esetekben a kanapén fekvésen kívül tulajdonképpen nem is létezik opció. Az elronthatatlan desszertet így készítsd!

Dia

	Bármilyen rétes	A ropogós tészta minden töltelékkel zseniális desszert, ha pedig mellé még van egy kis lazább szerkezetű vaníliasodó, egyszerűen felülmúlhatatlan. Egy tepsiben kényelmesen elfér három-négy rétes, ennyit érdemes is sütnöd egyszerre, hogy biztosan ne maradjon senki éhen, vagy legalábbis biztosan pont eleget tudjon belőle fogyasztani. Így készítsd az almás, így a túrós, így a káposztás, így pedig a meggyes verziót!

Bármilyen rétes

A ropogós tészta minden töltelékkel zseniális desszert, ha pedig mellé még van egy kis lazább szerkezetű vaníliasodó, egyszerűen felülmúlhatatlan. Egy tepsiben kényelmesen elfér három-négy rétes, ennyit érdemes is sütnöd egyszerre, hogy biztosan ne maradjon senki éhen, vagy legalábbis biztosan pont eleget tudjon belőle fogyasztani. Így készítsd az almás, így a túrós, így a káposztás, így pedig a meggyes verziót!

Dia

	Császármorzsa	Ha palacsintát tudsz sütni, akkor valószínűleg a császármorzsával is elboldogulsz. A Ferenc Józsefnek vagy Erzsébet magyar királynénak köszönhető desszert - itt választhatsz szimpátia szerint, mindkettő legendának nagy tábora van -, egyszerű, mégis ellenállhatatlan finomság, ami egy jó házi lekvárral tálalva nyújt tökéletes élményt. Így biztosan finom lesz!

Császármorzsa

Ha palacsintát tudsz sütni, akkor valószínűleg a császármorzsával is elboldogulsz. A Ferenc Józsefnek vagy Erzsébet magyar királynénak köszönhető desszert - itt választhatsz szimpátia szerint, mindkettő legendának nagy tábora van -, egyszerű, mégis ellenállhatatlan finomság, ami egy jó házi lekvárral tálalva nyújt tökéletes élményt. Így biztosan finom lesz!

Dia


            	Kakaós vagy fahéjas csiga
            	A ráérősebb desszertek táborát erősíti a jellegzetes formájú és mindenki által kedvelt, kelt tésztás édesség. Ha egy kicsit téliesebb hangulatban vagy, akkor készítsd fahéjjal, az mind illatban, mind ízben jobban passzol ehhez az időszakhoz, de hagyományosan, kakaóval készítve sem lesz rettenetesen rossz. Itt egy tökéletes recept hozzá!

Kakaós vagy fahéjas csiga

A ráérősebb desszertek táborát erősíti a jellegzetes formájú és mindenki által kedvelt, kelt tésztás édesség. Ha egy kicsit téliesebb hangulatban vagy, akkor készítsd fahéjjal, az mind illatban, mind ízben jobban passzol ehhez az időszakhoz, de hagyományosan, kakaóval készítve sem lesz rettenetesen rossz. Itt egy tökéletes recept hozzá!

Fotó: kajatanya.blog.hu

Dia

	Máglyarakás	Az almaalapú desszertek mindig népszerűek, ősszel meg pláne, hiszen ez az egyik gyümölcs, amit bármikor beszerezhetsz, hogy ilyen finom dolgokat készíthess belőle. Olvasóink körében is borzasztó népszerű ez az édesség, most megtudhatod, hogy Dakota nevű felhasználónk hogyan készíti. Itt az ő receptje.

Máglyarakás

Az almaalapú desszertek mindig népszerűek, ősszel meg pláne, hiszen ez az egyik gyümölcs, amit bármikor beszerezhetsz, hogy ilyen finom dolgokat készíthess belőle. Olvasóink körében is borzasztó népszerű ez az édesség, most megtudhatod, hogy Dakota nevű felhasználónk hogyan készíti. Itt az ő receptje.

Dia

	Mákos guba	A pofonegyszerű édesség, ami után mindenki bizonytalanul mosolyog, és amit a leginkább kezdő háziasszony is szinte biztosan hibátlanul el tud készíteni, nem más, mint a mákos guba. Ha van pár aszott kiflid, némi tejed és sok-sok mákod, már nyert ügyed van. Ha pedig ezeket összedobod, azzal biztosan mindenki nyer. Itt megtalálod több változatban is.

Mákos guba

A pofonegyszerű édesség, ami után mindenki bizonytalanul mosolyog, és amit a leginkább kezdő háziasszony is szinte biztosan hibátlanul el tud készíteni, nem más, mint a mákos guba. Ha van pár aszott kiflid, némi tejed és sok-sok mákod, már nyert ügyed van. Ha pedig ezeket összedobod, azzal biztosan mindenki nyer. Itt megtalálod több változatban is.

Ezt is szeretjük
Fotó: