Vegetáriánus lasagne édesburgonyával és sütőtökkel: ebből senkinek sem hiányzik a hús
Édesburgonya, sütőtök, sok sajt: csupa olyan finomság van ebben lasagnéban, amitől osztatlan népszerűségnek örvendhet.

edesburgonyas-sutotokos-lasagne
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Kipróbáltuk a többfázisú olajos arcápolást: így nem tömődnek el a pórusok »

Nőies, stílusos, és sokat tud a divatról: Olivia Palermo taníthatná a sikkes öltözködést! »

Borzasztóan eltolták a hajszínét, de egy ügyes fodrász mentette a helyzetet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lasagne nem csak bolognai raguval finom. Friss zöldségekkel, tejszínnel is érdemes kipróbálni. Itt a sütőtök és az édesburgonya szezonja, spenóthoz pedig bármikor hozzájuthatsz, ha máshogy nem, fagyasztva. A besamelmártás a zöldséges változatra is kötelező. Amíg a tök megsül, az édesburgonya és a spenót is készen áll a rétegezésre. 

Édesburgonyás-sütőtökös lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 20 dkg lasagne tészta
  • 2 bögre spenót
  • 1 kisebb sütőtök
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fenyőmag (elhagyható)
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott, felkarikázott édesburgonyát főzd félpuhára 15 perc alatt. A tököt vágd ketté, távolítsd el a magokat, és rendezd tepsibe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 45 perc alatt. A spenótot fonnyaszd meg kevés olajon, és ízesítsd zúzott fokhagymával. A besamelhez a vajat olvaszd meg kis lángon, szórd hozzá a lisztet, és picit pirítsd meg. Öntsd hozzá a langyos tejet, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. 
 

Amikor a zöldségek puhák, rétegezd a hozzávalókat kivajazott tepsibe. Csak arra figyelj, hogy alulra krumpli kerüljön, arra felváltva a többi hozzávaló. A rétegeket locsold meg tejszínnel, és besamel is mehet a zöldségekre. Ügyelj, hogy a tetejére tészta kerüljön, majd egyengesd rá a maradék besamelt, és szórd meg reszelt sajttal, esetleg fenyőmaggal. Süsd 180 fokon 20 percig lefedve, majd fólia nélkül még pirítsd 10-15 percig. 
Az édesburgonya juharszirupos mázban sütve különleges köret vagy önálló vacsora is lehet. 

Ezt is szeretjük