Egyszerű, édes, túrós keksz: érdemes nagy adagot sütni belőle
Ha valami gyors, finom, könnyű újdonságra vágysz, a túrós kekszet feltétlenül kóstold meg!

Nem véletlenül szeretjük a túrót. Semleges íze miatt rengeteg módon felhasználhatod. Édesen, sósan is kiváló, remek töltelék lehet, könnyű krémesíteni. Sőt, kekszet is süthetsz belőle. Ez az egyszerű, gyorsan összeállítható, omlós süti fantasztikus éhségűző, így akár tízóraira is csomagolhatsz belőle.
Édes, túrós keksz
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 18 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 db citromhéj
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a tojást, a citrom reszelt héját és a darabokra vágott vajat, és alaposan dolgozd össze. A túrót villával törd át, és dolgozd a masszába. Alaposan keverd össze, ha homogén, formázz a tésztából gombócot, takard le folpackkal, és rakd a hűtőbe legalább fél órára.
Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vékonyra, és szúrd ki tetszőleges formájú szaggatókkal. Rendezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. Amikor a tészta elkezd pirulni, kiveheted a sütőből. Ezt a mennyiséget két részletben tudod megsütni.
Ha odavagy a túrós édességekért, a stíriai metéltet se hagyd ki! A tésztába gyúrd bele a túrót, akkor lesz az igazi!