Így készül az angolok kedvenc sütije, az Eccles
Könnyű megsütni
Az apró töltött süti nem más, mint az angolok egyik kedvenc vajas tésztájú édessége, az Eccles.

Így készül az angolok kedvenc sütije, az Eccles
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A klasszikus brit aprósüti Eccles városáról kapta a nevét, ahol a 18. század végén kezdték árusítani. Az illatos, édes, gyümölcsös finomságot bolti leveles tésztából is elkészítheted, így jelentősen csökken a munkaidő. A falatkák a sütést követő napokban még finomabbak lesznek. Áfonya helyett mazsolát is tehetsz bele.

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 50 dkg leveles teszta
  • 2 bögre áfonya
  • 6 evőkanál vaj
  • 2 citrom
  • 2 narancs
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 csipet őrölt szerecsendió

Tetejére

  • 1 tojásfehérje
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben közepes lángon. Add hozzá az áfonyát, a fűszereket, reszeld hozzá a citromok és a narancsok héját, majd párold tíz percig. Facsard hozzá az egyik citrom levét, és néha kevergesd meg. Hagyd kihűlni, majd pihentesd egy kicsit a hűtőben.

A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel. Semmiképpen ne rakd mikróba, mert akkor nem lesz szép réteges. Lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, és szaggass belőle körülbelül tíz centi átmérőjű köröket. Ezt a műveletet egy nagyobb pogácsakiszúróval vagy pohárral is elvégezheted. A közepébe kanalazz tölteléket, majd formázz a tésztából gombócokat, kicsit nyomkodd meg, és szurkáld meg a tetejét villával. Kend meg egy felvert tojással, és szórd meg cukorral. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Ezt is szeretjük