Duplasajtos, zöldséges csirkemell
Így süsd, hogy ne száradjon ki
A duplasajtos, zöldséges csirkemell egyszerre nagyon ízletes és vitaminokban gazdag fogás.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemell mindig jó választás, főleg, ha felturbózod zsenge zöldségekkel is. Nem kell attól tartanod, hogy a hús sütés közben kiszárad. A különlegesen töltött, duplasajtos, zöldséges csirkemellet kínáld salátával vagy bármilyen krumplival. Biró Sára receptje hétvégi főfogásnak is tökéletes.

Duplasajtos, zöldséges csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csirkemellfilé
  • 6 kockasajt
  • 6 szelet kecskesajt
  • 4 szelet zeller
  • 2 szárított paradicsom
  • 1 dl húsleves
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis lilahagyma
  • fél cukkini
  • lestyán
  • oregánó
  • kakukkfű
  • csipet kapor
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. Legyező alakban metszd be a húst, tehát vágj rajta egy-másfél centis mélyedéseket. A joghurtot keverd össze a szárított kaporral, két csipet sóval, és ezzel kend be a csirkemellet, majd pihentesd 10-15 percig. Közben pucold meg, karikázd fel a sárgarépát, a zellert és a cukkinit. A tepsit kend ki olívaolajjal, rakd bele a karikákra vágott zöldségeket.

Sózd meg, majd hintsd meg egy csipet kaporral, fektesd rá a csirkemellet, és minden mélyedésbe tégy egy félbevágott kockasajtot, és morzsold rá a kecskesajtot. Szórd meg lestyánnal, oregánóval, kakukkfűvel, rakj rá egy szárított paradicsomot és néhány szelet lilahagymát. Öntsd rá a húslevest. Ha nincs, alaplé is tökéletes. Fóliázd le, és told előmelegített sütőbe. Párold 180 fokon körülbelül 40 percig fólia alatt, időnként locsold meg. Ha már puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg körülbelül 15 perc alatt.

Ezt is szeretjük