Dupla sajtos rakott kel parasztosan: a kolbásztól lesz egészen különleges
Ettől a rakott keltől garantáltan jóllaksz, annyi finomság van benne.

Dupla sajtos rakott kel parasztosan: a kolbásztól lesz egészen különleges
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hús, kolbász, szalonna, tejföl, sajt: ez csak néhány az igazán ízletes hozzávalókból. Ez még a megszokott, hagyományos rakott kelnél is finomabb. Készíthetsz nagyobb adagot belőle, mert jól tűri a hűtést. Még izgalmasabb lesz, ha kétféle sajttal szórod meg. Ha jó tejfölösen szereted, tálaláskor rakj a tetejére.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg kolbász
  • 15 dkg rizs
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, vágd négy részre, a torzsáját szedd ki. Mosd meg alaposan, majd dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd meg 25 perc alatt, szűrd le, csepegtesd le. A szalonnát pirítsd meg, rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd rá a darált húst, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával, köménnyel. Önts hozzá kevés vizet, majd párold puhára a húst. Közben többször kevergesd meg.

Egy másik edénybe tégy kevés olajat, rakd bele a rizst, és kevergetve pirítsd, amíg a szemek átlátszóak nem lesznek. Öntsd fel valamennyivel több vízzel, mint amennyi ellepi, és fedő alatt párold puhára. Közben többször keverd meg, hogy ne égjen le. Ha szükséges, önts még hozzá vizet. A rizst és a darált húst keverd össze, a kolbászt vágd kisebb darabokra vagy karikákra, a sajtot pedig reszeld le.
 

Egy hőálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rétegezd a hozzávalókat. Alulra rakj kelkáposztát, arra a rizses húst, és kend meg jól tejföllel. Mehet rá a kolbász, és fedd bel a maradék kelkáposztával. Kenhetsz még a tetejére is tejfölt, majd szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük