Duplasajtos amerikai makaróni

Nagyon egyszerű és finom

A duplasajtos makaróni ínycsiklandóan szaftos. Holnapra semmi sem marad belőle.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A duplasajtos makaróni vagy mac and cheese egy igazi amerikai klasszikus. Legalább százféleképpen készíthető. Ez az egyik legegyszerűbb változat. Baconnel, hagymával, tojással még tovább gazdagíthatod. Sőt, húst és zöldséget is keverhetsz a tésztába.

Duplasajtos makaróni

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tészta
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 4 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd fogkeményre körülbelül hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le.

Egy lábosban olvaszd meg a vajat, és szórd meg a liszttel. Kis lángon folyamatosan kevergesd pár percig. Arra ügyelj, hogy ne égjen le. Öntsd hozzá a tejet, add hozzá a mustárt, és habverővel dolgozd simára. Főzd körülbelül öt percig. Ha sűrű, reszeld bele a kétféle sajtot, szórd meg borssal, szerecsendióval. Addig kevergesd, míg meg nem olvad.

Egy tálban forgasd össze a kifőtt tésztát  és a szószt. Majd rakd bele egy vajjal kikent tűzálló edénybe. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15-20 percig süsd. Akkor vedd ki, ha a sajt pirulni kezd.

15789533 3aa42ea02e50a5a9c5c9c63fce9bdff1 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük