Duplasajtos amerikai makaróni
A duplasajtos makaróni ínycsiklandóan szaftos. Holnapra semmi sem marad belőle.
A duplasajtos makaróni vagy mac and cheese egy igazi amerikai klasszikus. Legalább százféleképpen készíthető. Ez az egyik legegyszerűbb változat. Baconnel, hagymával, tojással még tovább gazdagíthatod. Sőt, húst és zöldséget is keverhetsz a tésztába.
Duplasajtos makaróni
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tészta
- 10 dkg cheddar sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 4 dl tej
- 4 dkg liszt
- 4 dkg vaj
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd fogkeményre körülbelül hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le.
Egy lábosban olvaszd meg a vajat, és szórd meg a liszttel. Kis lángon folyamatosan kevergesd pár percig. Arra ügyelj, hogy ne égjen le. Öntsd hozzá a tejet, add hozzá a mustárt, és habverővel dolgozd simára. Főzd körülbelül öt percig. Ha sűrű, reszeld bele a kétféle sajtot, szórd meg borssal, szerecsendióval. Addig kevergesd, míg meg nem olvad.
Egy tálban forgasd össze a kifőtt tésztát és a szószt. Majd rakd bele egy vajjal kikent tűzálló edénybe. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15-20 percig süsd. Akkor vedd ki, ha a sajt pirulni kezd.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció