Habkönnyű duplacsokis mogyorótorta, meggyel bolondítva

Ha igazán látványos és finom gasztronómiai csodára vágysz, ezt a receptet feltétlenül próbáld ki.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vendégeket vársz a hétvégére? Szeretnél valami igazán különleges desszerttel kirukkolni? Ezzel nyert ügyed lesz, és ha most nekilátsz, még el is készülsz vele. Bakai Andrea receptje.

Dulpacsokis torta

Hozzávalók 6 szelethez

  • 2 tojásfehérje
  • 8 dkg darált mogyoró
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2,5 dl tejszín
  • 4 tojássárga
  • 8 dkg 60%-os étcsokoládé
  • 6 dkg cukor
  • ízlés szerint tonkabab
  • 20 dkg meggy
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 0,5 dl tejszín
  • 5 dkg 60%-os étcsokoládé
  • 2 evőkanál darált mogyoró
  • 1 teáskanál margarin
Recept idők

Elkészítés:

Mogyorós alap

Verd fel a tojásfehérjét és a cukrot, majd add hozzá a darált mogyorót, az átszitált lisztet és sütőport. Bélelj ki egy 12 centiméteres tortaformát sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre körülbelül 8-10 perc alatt. Hagyd kissé kihűlni az alapot, majd óvatosan vedd ki. A tortaformát mosd el, mert az összeállításhoz szükséged lesz rá.

Duplacsokis hab

A tojássárgáját egy tálban, gőzfürdő felett verd habosra a cukorral. Amikor leveszed a gőzről, tovább kell még keverni, amíg ki nem hűl.
Gőzfürdő felett olvaszd meg az étcsokoládét is.
A tojásos krémet válaszd ketté, majd az egyik felét keverd el az étcsokoládéval. Ezután reszeld bele ízlés szerint a tonkababot. Csak óvatosan, mert intenzív fűszer! Verd kemény habbá a másfél deci tejszínt, majd azt is add az étcsokoládés krémhez.
Közben helyezd a tortaformába a kihűlt mogyorós alapot, majd öntsd hozzá az étcsokoládés krémet. Hagyd megdermedni a hűtőben.

A fehér csokis réteg ugyanúgy készül, mint az étcsokoládés: a megmaradt tojáshabhoz add hozzá az olvasztott fehér csokoládét, majd az egy deci felvert tejszínt. Ezután óvatosan öntsd az étcsokoládés rétegre. Tedd a tortát egy éjszakára a hűtőbe.

Meggysorbet

A gyorsforralóban addig forrald a cukros vizet, amíg szirupos állagú nem lesz. Ezután add hozzá a leöblített, magozott meggyet, és forrald tovább pár percig. Utána turmixold le, öntsd egy zárható tálba, és tedd a mélyhűtőbe. Ezt érdemes a torta összeállítása előtt egy nappal elkészíteni.

Mogyorótrüffel

A mogyorótrüffelhez olvaszd meg a csokoládét és a vajat, add hozzá a tejszínt, és keverd el a masszát. Tedd hűtőbe, majd ha megszilárdul, formázz kis golyókat a masszából, és hempergesd darált mogyoróba.

Tálaláskor helyezz a tányérra egy szelet csokis tortát, szórd meg kevés reszelt csokoládéval, valamint díszítsd mogyorótrüffellel. A torta mellé tegyél a meggysorbetből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük