Puha, duplacsokis kuglóf: olyan finom, hogy legszívesebben hetente megsütnéd
Egy csábító, csupacsokis kuglóffal bárki napját feldobhatod.
A csokis kuglófnak képtelenség ellenállni. Attól, hogy kevert, és nem kelt tészta az alapja, még nagyon finom és könnyű. Nem kell különösebb alkalomra várnod, hogy elkészítsd. Egy pohár meleg itallal bármikor tökéletes. Minél több csoki kerül bele, annál finomabb lesz.

Duplacsokis kuglóf
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 28 dkg cukor
- 26 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg kakaó
- 4 db tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál rum
- 1 db citrom
- 0.5 csomag sütőpor
Tetejére
- 20 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a vajjal és a cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját és a rumot. Vegyítsd a lisztet a sütőporral, a kakaóval és az apróra vágott csokival. Öntsd hozzá a tejet, majd óvatosan dolgozd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát kanalazd kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és 180 fokos sütőben süsd meg egy óra alatt. Végezz tűpróbát, tehát a tésztába szúrj egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. A mázhoz az étcsokit és a vajat olvaszd össze, és öntsd a kuglófra.
