
A Húsvét megérkezett! (x)
Mindenki szereti, mindenki várta, ismerjük a hagyományokat, a locsolás, a tojásfestés, a húsvéti sonka tradíciója anyukáról kislányra száll, de vajon tudjuk-e, hogy mit ünneplünk pontosan?

Ez az ünnep az őt megelőző negyven napos böjti időszak lezárása. Ezt a negyven napos böjtöt sokan ma is tartják Jézus sivatagi böjtjének emlékére. Az első nap, amikor újra húst ehetünk: húsvét napja.
Talán éppen ezért szól számunkra ez az ünnep főként a gasztronómiáról, ezért van tele minden család asztala a legfinomabb húsokkal és kelt tésztákkal, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz a Dr. Oetker Instant szárazélesztővel!
Készítsd egyszerűen a húsvéti desszerteket!
Többé nem kell a kelt tészták bonyolult elkészítése miatt lemondanod a legfinomabb desszertcsodákról. A Dr. Oetker Instant szárazélesztővel ugyanis felfuttatás nélkül, gyorsabban és egyszerűbben tudod a család asztalára varázsolni a legfinomabb kalácsokat, fánkokat és egyéb ízletes kelt tésztákat. Hogy még könnyedebbé váljon a sütés, most megosztunk veled pár tippet és fortélyt, melyek elsajátításával az ünnep elmúlása után is gyakori vendég lesz a kelt tészta konyhádban.Kelesztés

- Sütő
- Mikrohullámú sütő
- Kelesztő edény
A hűtőszekrényben való kelesztés
A tésztát hideg hozzávalók felhasználásával dolgozzuk ki. A keverőedényt lefedjük egy enyhén nedves konyharuhával, vagy kevés olajjal átkenjük a felületét. Egy éjszakán át a hűtőszekrényben hagyjuk kelni. Ezt a kelesztési eljárást különösen kevert vagy teljes kiőrlésű gabonakenyér sütésekor ajánljuk.Hogyan készítsünk kenyeret?
A kenyér formája a tészta állagától függ. A lágy tészták sütéséhez használj sütőformát! A keményebb tésztákat sütés előtt újra dolgozd át, hogy a kenyér belseje ne álljon össze. A kemény tészták szabadon formázhatók és a tepsiben süthetők.A sütőbe tegyél egy vízzel teli hőálló edényt, így a kenyér belseje laza szerkezetű, ropogós héjú lesz. A sütési idő végéhez közeledve a kenyér héját kend át kis vízzel, hogy még ropogósabb legyen!
Amennyiben teljes kiőrlésű lisztet használsz, a receptben előírt víz mennyisége változhat. Attól függően, hogy a liszt mennyire finomra van őrölve, a tészta több vagy kevesebb vizet vehet fel.