Ellenállhatatlan diós almatorta
Nem csak egyszer fogod megsütni
Igazi őszi ízvilágot teremthetsz a diós almatortával. A végeredmény pedig mindenkit lenyűgöz.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a diós édességeket, ez a süti is a kedvenceid közé tartozik majd. A háromrétegű, puha diós almatortát a házi készítésű krém teszi igazán csábítóvá. Kard Éva sütijét bátran kínálhatod ünnepi eseményeken is.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 30 dkg reszelt alma
  • 18 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg zabpehely
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • csipet só
  • őrölt fahéj

Krém

  • 30 dkg alma
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg darált pörkölt dió
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg zselatin -por
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
  • dióbél a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az almát héjastul reszeld le, majd a citrom levével, a reszelt héjával és a zabpehellyel dolgozd össze. A tojásokat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, add hozzá az almás keveréket és az olvasztott, kihűtött vajat. Végül szitáld hozzá a sütőporos lisztet, majd fakanállal alaposan keverd össze. Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd rá a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd körülbelül 18 percig. A sütőből kivéve húzd le róla a papírt. Hűtsd ki a tésztát, és vágd három részre.

A krémhez az almát reszeld le, keverd hozzá a citrom levét és a reszelt héját. Egy serpenyőben karamellizáld, azaz olvaszd meg a cukrot. Vigyázz, ne legyen túl sötét. Add hozzá a vajat, és kevergesd addig, amíg elolvad. Ezután tedd hozzá a reszelt almát, és pár perc alatt párold puhára. A tojások sárgáját keverd habosra egy kevés cukorral és a pudingporral. Csorgasd a megpárolódott almához, és kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Végül vedd le a tűzről, és mehet bele a porzselatin. Alaposan dolgozd össze, majd hűtsd ki.

A darált diót egy serpenyőben, állandóan kevergetve pár perc alatt pörköld meg. A csokoládét olvaszd fel, és hűtsd ki, majd keverd az almás masszához a pörkölt dióval együtt. Végül pedig a keményre vert habtejszínt is forgasd hozzá. A tortalapokat kend meg a krémmel. Vigyázz, hogy a tetejére és az oldalára is jusson, majd díszítsd dióbéllel.

Blog.hu ajánló