Ropogós diós-zabpelyhes keksz
A sok rostot tartalmazó diós-zabpelyhes kekszből a diétázók is büntetlenül ehetnek.
Ha nem leszel résen, a diós-zabpelyhes keksz pillanatok alatt elfogy, ugyanis melegen is kitűnő. Könnyen elkészíthető, és a hozzávalók ízlés szerint variálhatóak attól függően, hogy éppen mi van otthon. Ha nem számolod a kalóriákat, a sütit olvasztott csokiba is márthatod.

Diós-zabpelyhes keksz
Hozzávalók 24 darabhoz
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 2 dkg nyírfacukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 tojássárga
- 1 marék mazsola
- csipet só
Elkészítés:
Keverd össze a darált zabpelyhet a nyírfacukorral, a sütőporral, a darált dióval és a sóval. Tedd bele a vajat, a tojássárgát, a mazsolát és a tejfölt is, majd gyúrd addig, amíg a tészta összeáll. Ha a massza túl sűrű, rakj hozzá kevés tejfölt, ha pedig híg, dúsítsd zabpehellyel.
Formázz a tésztából kis gombócokat, és sorakoztasd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egy kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel. Arra figyelj, hogy maradjon a kekszek között kisebb távolság. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 10-12 perc alatt süsd meg.
