Pillekönnyű diós piskóta
Remek tortaalap is lehet
A diós piskóta önmagában ugyanolyan nagyszerű, mint ínycsiklandó krémmel megtöltve, díszítve. Variáld fantáziád szerint!

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

Rózsás gyűrű házilag: percek alatt elkészítheted »

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskótát megunni képtelenség. Népszerűsége pedig egyszerűségében rejlik. Ne ragadj le a sima változatnál, próbálj ki minél többfélét. A diós piskótából akár fantasztikus tortakölteményeket is kreálhatsz.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg cukor
  • 14 dkg dió
  • 14 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 dl víz
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojást válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Kanalanként tedd bele a cukrot, a vaníliás cukrot, és jól dolgozd el a géppel. Ezután egyesével öntsd bele a tojássárgákat, majd keverd bele a vizet. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral és a darált dióval. Óvatosan forgasd a tojásos masszába. Ekkor már csak fakanalat használj, különben összetörheted a tésztát.

Egy tepsit vagy tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel. Öntsd bele a masszát, egyengesd el. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20-25 percig. Arra ügyelj, hogy 10-15 percig semmiképpen se nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeeshet. Mielőtt kiveszed, végezz tűpróbát. Ha beleszúrsz egy hústűt vagy egy hegyes kést, és nem marad rajta semmi, kiveheted. Ellenkező esetben hagyd még a sütőben néhány percig. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeld fel vagy töltsd meg.

Blog.hu ajánló