30 perces, puha diós muffin, amiből egy tepsi mindig kevés
A könnyű tésztájú diós muffint villámgyorsan összedobod, és már majszolhatod is.

30 perces, puha diós muffin, amiből egy tepsi mindig kevés
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gazdag ízvilágú diós muffin nagyon nagy őszi kedvenc lesz. Nem túl tömény, és egyáltalán nem lesz száraz a tésztája, főleg, ha almát is reszelsz bele. A gyermek uzsonnásdobozába is tehetsz egy-két darabot, nagy lelkesen fogja elfogyasztani. Tálaláskor tejszínhabbal tovább fokozhatod az ízélményt.

Diós muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 2 db tojás
  • 1 bögre tej
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 db alma
  • 0.5 bögre dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almát reszeld le, és szórd meg fahéjjal, majd pihentesd, amíg összeállítod a tésztát. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport és a sót. Egy másik edényben gépi habverővel jól dolgozd össze a tojást és a cukrot. Öntsd hozzá a tejet és az olajat, majd keverd tovább. Felváltva add hozzá a lisztes elegyet és a reszelt almát, végül forgasd hozzá a darált vagy kis darabokra vágott diót.
 

Oszd el a tésztát a muffinformákba. Ne töltsd tele, csak háromnegyedig, mert sülés közben a tészta jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Az egyik muffin közepébe szúrj fogvájót, ha nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Ha kihűl, szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük