Könnyű diós-lekváros kevert süti
Dobd össze fél óra alatt!
A házias és a gyors sütik imádóinak is igazi gyöngyszem a diós-lekváros kevert bevált receptje.

Könnyű diós-lekváros kevert süti
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Villámgyors, szuperegészséges smoothie tál: azonnal feltölt energiával »

Pasztell lila hajszín az új szezon kedvence: meglepő, milyen gyönyörű tud lenni »

Ezeket a magvakat edd rendszeresen, ha szép bőrt szeretnél: pattanások és ráncok ellen is jók »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kevert sütik nagy előnye, hogy percek alatt összedolgozod, és már mehet is a sütőbe. A tésztát feldobhatod még fahéjjal, kakaóval, csoki- vagy gyümölcsdarabokkal. A diós-lekváros kevert süti ősszel kihagyhatatlan, készítsd el minél többször!

Diós-lekváros kevert

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta hozzávalói

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • 10 kanál sárgabaracklekvár
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot keverd habosra a tojással és a szoba-hőmérsékletű vajjal, majd adagold hozzá a lekvárt. Forgasd hozzá a darált dióval és a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd homogénné a masszát, de nem kell túl sokáig kevergetni. Öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és egyengesd el. 

Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig süsd. Ekkor végezz tűpróbát, tehát szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy tűt. Ha rátapad a massza, akkor süsd még kicsit. Ellenkező esetben kiveheted a sütit. Várd meg, amíg kihűl, csak azután szeleteld fel. A tetejét hintsd meg porcukorral, úgy kínáld!

Ezt is szeretjük