Olcsó és elronthatatlan kevert süti: dióval egyszerűen fantasztikus

A diós kevert sütihez még a mérleget sem kell elővenned, kimérheted bögrével a hozzávalókat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs sok időd a sütésre, az egyszerű kevert tészta bármikor bevethető. Nincs vele sok munka, csak vegyítsd a száraz és a nedves hozzávalókat. Ősszel a dió sem hiányozhat belőle. Lekvárral, csokival beborítva még finomabb, a házias sütik kedvelőinek kötelező kipróbálni. 

dios-kevert-suti-recept

Diós kevert süti recept

Hozzávalók

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre dió
  • 0.75 bögre cukor
  • 0.75 bögre tej
  • 0.25 bögre olaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. A diót daráld le, vagy vágd kisebb darabokra, mixeld a liszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral. 

Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült. Ellenkező esetben hagyd még pár percig a sütőben. Ha forrón lekvárral is megkened, még finomabb lesz. 

dios-kevert-sutik

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük