Diókrémes mini piték: ezek az arányok mindig beválnak a tésztánál
Ne tartogasd az ünnepi pillanatokra! Az omlós, klasszikus linzertészta a mennyei diókrémes töltelékkel még ellenállhatatlanabb.

diokremes-mini-pitek
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az őszben az az egyik legjobb, hogy ilyen csodás pitéket készíthetsz. A klasszikus linzertésztába még dió és fahéj is kerül. A főzött házi krémnek pedig nincs párja. Speciális kosárforma híján a muffinsütő mélyedéseiben is megsütheted a tésztát. Amennyiben szereted a rumot, feldobhatod vele a krémet. 

Diókrémes mini piték

Hozzávalók:

A tésztához

  • 26 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg dió
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj

A krémhez

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet öntsd egy tálba, és morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, a cukrot, a fahéjat és a diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Letakarva tedd a hűtőbe legalább 20 percre.


Addig készítsd el a krémet. A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a lisztet, a darált diót, a fahéjat, és kevergetve főzd sűrűre pár perc alatt. A vajat habosítsd a cukorral, és keverd össze a kihűlt diós masszával.
 

Pihentetés után a kosárformákat vékonyan béleld ki a tésztával. Villával szurkáld meg több helyen, majd süsd meg 180 fokon körülbelül 15 perc alatt.  Amikor langyosra hűl, szedd ki a formákból. Ezt követően kanalazd bele a krémet, és már fogyaszthatod is.
A szőlős-diós pitének is most van itt a szezonja. A színe, az illata és az íze is csábító.  

Ezt is szeretjük