Diókrémes mini piték: ezek az arányok mindig beválnak a tésztánál
Ne tartogasd az ünnepi pillanatokra! Az omlós, klasszikus linzertészta a mennyei diókrémes töltelékkel még ellenállhatatlanabb.

diokremes-mini-pitek
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Így kezeld a kényes, kombinált bőrt télen: ezek a hatóanyagok tényleg beválnak »

Elképesztően menő kalapok és ékszerek használt holmikból: az idős nő kincset lát abban, amit más kidobna »

Karcsúbb alak 5 perc alatt: szuper tippek, amik nőiesebbé teszik az öltözéket, és elcsalják a plusz kilókat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az őszben az az egyik legjobb, hogy ilyen csodás pitéket készíthetsz. A klasszikus linzertésztába még dió és fahéj is kerül. A főzött házi krémnek pedig nincs párja. Speciális kosárforma híján a muffinsütő mélyedéseiben is megsütheted a tésztát. Amennyiben szereted a rumot, feldobhatod vele a krémet. 

Diókrémes mini piték

Hozzávalók:

A tésztához

  • 26 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg dió
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj

A krémhez

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet öntsd egy tálba, és morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, a cukrot, a fahéjat és a diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Letakarva tedd a hűtőbe legalább 20 percre.


Addig készítsd el a krémet. A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a lisztet, a darált diót, a fahéjat, és kevergetve főzd sűrűre pár perc alatt. A vajat habosítsd a cukorral, és keverd össze a kihűlt diós masszával.
 

Pihentetés után a kosárformákat vékonyan béleld ki a tésztával. Villával szurkáld meg több helyen, majd süsd meg 180 fokon körülbelül 15 perc alatt.  Amikor langyosra hűl, szedd ki a formákból. Ezt követően kanalazd bele a krémet, és már fogyaszthatod is.
A szőlős-diós pitének is most van itt a szezonja. A színe, az illata és az íze is csábító.  

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük