Diókrémes mini piték: ezek az arányok mindig beválnak a tésztánál
Ne tartogasd az ünnepi pillanatokra! Az omlós, klasszikus linzertészta a mennyei diókrémes töltelékkel még ellenállhatatlanabb.

diokremes-mini-pitek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszben az az egyik legjobb, hogy ilyen csodás pitéket készíthetsz. A klasszikus linzertésztába még dió és fahéj is kerül. A főzött házi krémnek pedig nincs párja. Speciális kosárforma híján a muffinsütő mélyedéseiben is megsütheted a tésztát. Amennyiben szereted a rumot, feldobhatod vele a krémet. 

Diókrémes mini piték

Hozzávalók:

A tésztához

  • 26 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg dió
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj

A krémhez

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet öntsd egy tálba, és morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, a cukrot, a fahéjat és a diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Letakarva tedd a hűtőbe legalább 20 percre.


Addig készítsd el a krémet. A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a lisztet, a darált diót, a fahéjat, és kevergetve főzd sűrűre pár perc alatt. A vajat habosítsd a cukorral, és keverd össze a kihűlt diós masszával.
 

Pihentetés után a kosárformákat vékonyan béleld ki a tésztával. Villával szurkáld meg több helyen, majd süsd meg 180 fokon körülbelül 15 perc alatt.  Amikor langyosra hűl, szedd ki a formákból. Ezt követően kanalazd bele a krémet, és már fogyaszthatod is.
A szőlős-diós pitének is most van itt a szezonja. A színe, az illata és az íze is csábító.  

Ezt is szeretjük