Apasztja a pocakot, és nagyon finom
Így készül a dinnye-gazpacho
A dinnye-gazpacho isteni nyári leves dinnyéből és zöldségekből: még főznöd sem kell hozzá.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A dinnye gazpachót neked találták ki, ha valami igazán hidegre vágysz a kánikulában, és nincs időd főzni. Az édes dinnyéből és sós zöldségekből álló leves percek alatt kész, kalóriaértéke gyakorlatilag nulla, így diétázók is fogyaszthatják. Az aszalt paradicsom sajátos aromát kölcsönöz neki, de variálhatod bátran egy kis fehérborral vagy sherryvel is. Aki nem fél a kilóktól, kecskesajtkockákkal is tálalhatja.

Dinnye-gazpacho

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg görögdinnye
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3 paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 citrom
  • fél aszalt paradicsom
  • negyed avokádó
  • 1 csipet só
  • 1 csokor bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Először magozd ki, majd kockázd fel a dinnyét. Néhány kockát tegyél félre díszítésnek, a többit öntsd egy tálba. A kígyóuborkát hámozd meg, hosszában vágd ketté, kanalazd ki a magját, majd az uborkát szeleteld fel. A paradicsomok fejét kicsit vágd be, majd egy percre tedd őket forró vízbe, hogy megpuhuljanak. Ezután hámozd meg, a magvakat  vágd ki, húsukat kockázd fel.

Aprítsd fel a kaliforniai paprikát, a lilahagymát és az avokádót is, majd add őket a dinnyéhez. Csorgasd bele a kifacsart citrom levét, végül sózd, és szórd hozzá a szintén felszeletelt aszalt paradicsomot. Nem kell más folyadékkal levesítened, hiszen a dinnye éppen elegendő levet ereszt majd. Turmixgéppel pépesítsd a gyümölcs-zöldség egyveleget,  majd díszítsd a megmaradt dinnyekockával és bazsalikomlevéllel. Fél órára rakd hűtőbe, így a leves kellemesen hűs lesz fogyasztáskor.

Ezt is szeretjük