7 egyszerű étel, amit mindenki szeret, és egy dolog mindenképp kell hozzá
Ugye, te is szereted a töltött paprikát, a frissen sült fasírtot?

Dia

	Rakott zöldségek	Talán a rakott zöldség a legegyszerűbb étel, amit darált húsból készíthetsz, egyszerűen csak párold meg az egyik alapanyagot, fűszerezd, majd pirítsd át a másikat, egyesítsd erőiket, és told be az egészet a sütőbe. A végeredmény egy gazdag, ízletes fogás lesz, amiből akár másnap is vihetsz magaddal a munkahelyedre. A karfiolt például így készítsd!

Rakott zöldségek

Talán a rakott zöldség a legegyszerűbb étel, amit darált húsból készíthetsz, egyszerűen csak párold meg az egyik alapanyagot, fűszerezd, majd pirítsd át a másikat, egyesítsd erőiket, és told be az egészet a sütőbe. A végeredmény egy gazdag, ízletes fogás lesz, amiből akár másnap is vihetsz magaddal a munkahelyedre. A karfiolt például így készítsd!

Dia

	Chilis bab	A mexikóiak kedvenc egytálétele idehaza is népszerű fogás, laktató, masszív étel, aminek az alapja a bab mellett a fűszeres darált hús. Ahogy a neve is elárulja, csípősen az igazi, de ha nem szereted a pikáns ízeket, akkor csinálhatod erős paprika nélkül is. Friss kenyérrel és tejföllel tálalva az igazi, és mindenki másképp csinálja. Itt egy alaprecept hozzá, amiből elkészítheted a saját verziódat.

Chilis bab

A mexikóiak kedvenc egytálétele idehaza is népszerű fogás, laktató, masszív étel, aminek az alapja a bab mellett a fűszeres darált hús. Ahogy a neve is elárulja, csípősen az igazi, de ha nem szereted a pikáns ízeket, akkor csinálhatod erős paprika nélkül is. Friss kenyérrel és tejföllel tálalva az igazi, és mindenki másképp csinálja. Itt egy alaprecept hozzá, amiből elkészítheted a saját verziódat.

Dia

	Fasírt	A hazai vendéglátás mostohagyereke a fasírt, étkezdékben a legritkább esetben találkozhatsz jó vagy legalább megfelelő változattal. Így az a legjobb, ha odahaza készíted el ezt az egyébként nagyon ízletes és egyszerű ételt, ami főzelékek mellé ugyanúgy tökéletesen passzol, mint bármilyen krumpli- vagy rizsköret mellé. Így biztosan finom lesz!

Fasírt

A hazai vendéglátás mostohagyereke a fasírt, étkezdékben a legritkább esetben találkozhatsz jó vagy legalább megfelelő változattal. Így az a legjobb, ha odahaza készíted el ezt az egyébként nagyon ízletes és egyszerű ételt, ami főzelékek mellé ugyanúgy tökéletesen passzol, mint bármilyen krumpli- vagy rizsköret mellé. Így biztosan finom lesz!

Dia

	Lasagne al forno	A darált hús egyik legismertebb felhasználási módja az olaszoktól származik, ez pedig a bolognai tésztához és a lasagnéhoz is használt paradicsomos, fűszeres változat. A friss alapanyagokból igazán finom ragu a tésztákkal különösen jól működik, ha pedig pár tésztalap és némi besamel alá téve sütöd össze, hibátlan ételt kapsz. Az eredeti receptet itt találod.

Lasagne al forno

A darált hús egyik legismertebb felhasználási módja az olaszoktól származik, ez pedig a bolognai tésztához és a lasagnéhoz is használt paradicsomos, fűszeres változat. A friss alapanyagokból igazán finom ragu a tésztákkal különösen jól működik, ha pedig pár tésztalap és némi besamel alá téve sütöd össze, hibátlan ételt kapsz. Az eredeti receptet itt találod.

Dia

	Muszaka	A görögök rakott padlizsánja az egész balkánon közkedvelt fogás, minden népnek megvan belőle a saját változata, de nagyjából egységes a receptúra. Jellegzetes ízét a fahéjnak és a besamelszerű mártásnak köszönheti, ezektől lesz igazán különleges és finom étel ez. Készítsd el te is bátran, itt van hozzá egy közepesen nehéz recept.

Muszaka

A görögök rakott padlizsánja az egész balkánon közkedvelt fogás, minden népnek megvan belőle a saját változata, de nagyjából egységes a receptúra. Jellegzetes ízét a fahéjnak és a besamelszerű mártásnak köszönheti, ezektől lesz igazán különleges és finom étel ez. Készítsd el te is bátran, itt van hozzá egy közepesen nehéz recept.

Dia

	Paradicsomos húsgombóc	Minden maffiafilm elmaradhatatlan jelenete, ahogy az összegyűlt családnak a mamma egy hatalmas kondérban paradicsomos húsgombócot készít. Nem kell maffiózónak lenned ahhoz, hogy elkészítsd vagy szeresd ezt az ellenállhatatlan ételt, szerencsére mindenki számára hozzáférhetőek az alapanyagok és az ízletes recept is. Utóbbit itt találod.

Paradicsomos húsgombóc

Minden maffiafilm elmaradhatatlan jelenete, ahogy az összegyűlt családnak a mamma egy hatalmas kondérban paradicsomos húsgombócot készít. Nem kell maffiózónak lenned ahhoz, hogy elkészítsd vagy szeresd ezt az ellenállhatatlan ételt, szerencsére mindenki számára hozzáférhetőek az alapanyagok és az ízletes recept is. Utóbbit itt találod.

Dia

	Töltött paprika	A nyári slágert időnként a téli hidegben is felrakhatod. A töltött paprika jellegzetes íze a legnagyobb fagyok közepette is melegséget hoz a konyhádba, és segít felidézni a nyár legjobb pillanatait. Főzz egy nagy kondérral, és legyints a mínuszokra! A tökéleteshez közeli receptet itt találod!

Töltött paprika

A nyári slágert időnként a téli hidegben is felrakhatod. A töltött paprika jellegzetes íze a legnagyobb fagyok közepette is melegséget hoz a konyhádba, és segít felidézni a nyár legjobb pillanatait. Főzz egy nagy kondérral, és legyints a mínuszokra! A tökéleteshez közeli receptet itt találod!

Ezt is szeretjük
Fotó: