Sütőben sült, darált hússal töltött tészta jó sok ízes, paradicsomos szósszal
Ezt a hússal töltött, paradicsomszósszal leöntött tésztát az olaszok hortobágyi palacsintájaként is szokták emlegetni. A manicotti finom és laktató is.

daralt-husos-paradicsomos-toltott-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hívhatnánk továbbá extra paradicsomos tésztának, szó szerinti fordításban főtt kezeknek, vagy a cannelloni testvérének. Az biztos, hogy csupa finomság kerül bele. Általában délen készítik hússal és paradicsommal vagy spenóttal és ricottával. Speciális manicotti tésztát már nálunk is kaphatsz, de olaszországi nyaralás során is feltankolhatsz belőle. 

Darált hússal töltött, paradicsomos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 1 csomag manicotti tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • bors

A szószhoz

  • 40 dkg darabos paradicsomkonzerv
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, sózd, borsozd ízlés szerint, és szórj hozzá oregánót. Önts hozzá kevés vizet, és párold 15 percig.

A szószhoz is pirítsd meg olívaolajon a kétféle hagymát, majd tedd hozzá a hámozott paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, és önts hozzá kevés vizet. Rotyogtasd 20 percig, ha nem elég édes, dobhatsz hozzá kevés cukrot.

A tésztát töltsd meg a hússal., majd rendezd el olívaolajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Öntsd rá a paradicsomszószt, és előmelegített, sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha a tészta megpuhul, kiveheted a sütőből. 
Az olaszok a penne arrabbiatát is imádják. Ha szereted a csípőset, ne hagyd ki!

Ezt is szeretjük