Fűszeres darált hússal töltött padlizsán

Fantasztikus fogás 400 kalória alatt

A darált hússal töltött padlizsán könnyű, ízletes ebéd vagy vacsora.

Fűszeres darált hússal töltött padlizsán
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nehéz ételek helyett szívesebben ennél zöldségeket? Vesd be a színes, szaftos töltött padlizsánt. Sokféleképpen variálhatod, bármit belekeverhetsz, amit a polcon találsz. Ha nem számolod a kalóriákat, a pulyka helyett zsírosabb húsból is készítheted. Ne várd meg, amíg teljesen kihűl!

Darált hússal töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 15 dkg sajt
  • 2 nagyobb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan mosd meg a padlizsánokat, vágd ketté őket, majd kapard ki kanállal, de ne legyen túl vékony a zöldség. A belsejüket darabold kis kockákra, és tedd félre. A vöröshagymát forró olívaolajban pirítsd meg, majd add hozzá a darált húst, és fehéredésig süsd. Dobd hozzá a padlizsándarabokat, és pirítsd össze. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezd, majd szórd meg pirospaprikával. Párold, amíg a hús meg nem puhul.

Töltsd a keveréket a felezett padlizsánokba. Mindegyikre tégy paradicsomdarabokat, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben, fedő nélkül süsd körülbelül 20-25 percig. Akkor jó, ha a sajt ráolvad a tetejére, és egy kicsit megpirul.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük