Olcsó töltött krumpli darált hússal: kevés hús kell hozzá, mégis laktató
Számtalan módon készítheted a héjában sült, töltött krumplit: ebbe a változatba szaftos, zöldséges, darált húsos ragu kerül.


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
A darált hússal töltött krumpli olcsó, mégis laktató fogás. Ha szereted a pásztorpitét, ez a változat is ízleni fog, mert a ragu ennek a receptje alapján készül. A ragut érdemes minél tovább kis lángon gyöngyöztetni, hogy az ízei jól összeérjenek: a krumpli úgyis sokáig sül, így van erre is közben idő.
Darált hússal töltött krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg darált hús
- 15 dkg zöldborsó
- 4 nagyobb krumpli
- 3 dl alaplé
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, dörzsöld be sóval, csavard alufóliába, néhány helyen szurkáld be, és told őket 220 fokos sütőbe egy órára.
Amíg a krumplik sülnek, állítsd össze a húsos ragut. A felaprított hagymát olajon párold üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, arra dobd rá a darált húst, a megtisztított, felkockázott sárgarépát, sózd, borsozd, és kevergetve süsd őket addig, amíg a hús kifehéredik. Ekkor szórd meg liszttel, oregánóval és kakukkfűvel, add hozzá a paradicsompürét és az alaplevet, keverd jól össze, és forrald fel. Amint felforrt, vedd a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd legalább fél órát, vagy addig, amíg a krumpli megsül. A főzés utolsó öt percében keverd hozzá a fagyasztott zöldborsót is.
A krumplikat óvatosan bontsd ki az alufóliából, felezed el őket, és a belsejükből kaparj ki annyit, hogy meg tudd őket tölteni. A kikapart krumplibelet keverd a húshoz A krumplikat belülről kend meg vajjal, és oszd el bennük a sűrű ragut.
Pásztorpitét akár húsmentesen, lencséből is készíthetsz.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept