Szénhidrátszegény töltött cukkini darált hússal - Egyszerre könnyű és laktató
A könnyű cukkinit szinte bármivel megtöltheted. Ebbe a változatba darált hús és kaliforniai paprika kerül.
A cukkini semleges íze miatt rendkívül változatosan készíthető el. Darált hússal töltve nemcsak vitamindús, de laktató és alakbarát is: tíz deka zöldség mindössze 17 kalóriát tartalmaz. Ez a változat színes kaliforniai paprikákkal készül. Nagy méretű, tölteni való cukkiniket vásárolj hozzá!
Darált hússal töltött cukkini
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 színes kaliforniai paprika
- 2 nagy cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A cukkiniket mosd meg, hosszában vágd őket félbe, és a belsejüket kapard ki. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Közben a kaliforniai paprikákat is csumázd ki, és vágd kockákra. A megpárolt vöröshagymához add hozzá az apróra vágott fokhagymagerezdeket, kevergesd egy percig, majd jöhet a paprika és a cukkini kikapart belseje. Lefedve nagyjából tíz perc alatt párold puhára a zöldségeket, majd add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. A húsos-paprikás keveréket oszd el a cukkinicsónakokban, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben süsd meg őket húsz-huszonöt perc alatt.
Darált hússal akár egy fej karfiolt is megtölthetsz, így különleges és gyönyörű fogást tehetsz az asztalra.
Laktató, darált hússal töltött karfiol: a sütőben érnek össze az ízek
A szemet gyönyörködtető fogás nem a megszokott módon készül, de ez ne rémisszen meg, mert a végeredmény csodálatos lesz!
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció