Szénhidrátszegény töltött cukkini darált hússal - Egyszerre könnyű és laktató

A könnyű cukkinit szinte bármivel megtöltheted. Ebbe a változatba darált hús és kaliforniai paprika kerül.

Darált hússal töltött cukkini
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukkini semleges íze miatt rendkívül változatosan készíthető el. Darált hússal töltve nemcsak vitamindús, de laktató és alakbarát is: tíz deka zöldség mindössze 17 kalóriát tartalmaz. Ez a változat színes kaliforniai paprikákkal készül. Nagy méretű, tölteni való cukkiniket vásárolj hozzá!

Darált hússal töltött cukkini

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 színes kaliforniai paprika
  • 2 nagy cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkiniket mosd meg, hosszában vágd őket félbe, és a belsejüket kapard ki. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Közben a kaliforniai paprikákat is csumázd ki, és vágd kockákra. A megpárolt vöröshagymához add hozzá az apróra vágott fokhagymagerezdeket, kevergesd egy percig, majd jöhet a paprika és a cukkini kikapart belseje. Lefedve nagyjából tíz perc alatt párold puhára a zöldségeket, majd add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. A húsos-paprikás keveréket oszd el a cukkinicsónakokban, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben süsd meg őket húsz-huszonöt perc alatt.

Darált hússal akár egy fej karfiolt is megtölthetsz, így különleges és gyönyörű fogást tehetsz az asztalra.

Laktató, darált hússal töltött karfiol: a sütőben érnek össze az ízek

A szemet gyönyörködtető fogás nem a megszokott módon készül, de ez ne rémisszen meg, mert a végeredmény csodálatos lesz!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük