Szaftos, darált húsos, töltött padlizsán sok sajttal: könnyű, ínycsiklandó vacsora az egész családnak
A padlizsán darált hússal töltve igazán laktató, mégsem terheli meg a gyomrot, és még az elkészítése sem jelent kihívást.
Nehéz felsorolni, hogy a zöldségektől a húsokig milyen sokféle finomsággal töltheted meg a padlizsánt. Ezzel a változattal az ínyenceknek is kedvezhetsz. A darált hús kellemesen fűszeres, a sajt nyúlós, ropogós. Köret sem kell hozzá, mégsem állsz fel üres gyomorral az asztaltól.
Darált húsos, töltött padlizsán
Hozzávalók
- 40 dkg darált hús
- 20 dkg sajt
- 2 db padlizsán
- 3 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A padlizsánokat mosd meg, majd vágd ketté, és kanállal szedd ki a belsejüket. Sorakoztasd vajjal kikent, hőálló tálba. A lilahagymát aprítsd fel, és futtasd meg kevés olajon. Add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, majd a kikapart padlizsán belsejét, és párold fedő alatt.
A padlizsánokat töltsd meg a darált húsos keverékkel, tedd rá a paradicsomot, és mehet a sütőbe. Süsd 20 percig, majd szórd rá a reszelt sajtot. Süsd tovább, ha szépen megpirul, kiveheted a sütőből.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept