Szaftos, darált húsos, töltött padlizsán sok sajttal: könnyű, ínycsiklandó vacsora az egész családnak
A padlizsán darált hússal töltve igazán laktató, mégsem terheli meg a gyomrot, és még az elkészítése sem jelent kihívást.

Szaftos, darált húsos, töltött padlizsán sok sajttal: könnyű, ínycsiklandó vacsora az egész családnak
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nehéz felsorolni, hogy a zöldségektől a húsokig milyen sokféle finomsággal töltheted meg a padlizsánt. Ezzel a változattal az ínyenceknek is kedvezhetsz. A darált hús kellemesen fűszeres, a sajt nyúlós, ropogós. Köret sem kell hozzá, mégsem állsz fel üres gyomorral az asztaltól. 

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 20 dkg sajt
  • 2 db padlizsán
  • 3 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, majd vágd ketté, és kanállal szedd ki a belsejüket. Sorakoztasd vajjal kikent, hőálló tálba. A lilahagymát aprítsd fel, és futtasd meg kevés olajon. Add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, majd a kikapart padlizsán belsejét, és párold fedő alatt. 

A padlizsánokat töltsd meg a darált húsos keverékkel, tedd rá a paradicsomot, és mehet a sütőbe. Süsd 20 percig, majd szórd rá a reszelt sajtot. Süsd tovább, ha szépen megpirul, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük