Darált húsos, sajtos rakott karfiol: egyszerű, szaftos tepsis fogás
Ha a karfiolból laktató, ízletes, kiadós ételt készítenél, a rakottas tökéletes választás. Sok sajttal az igazi!

daralt-husos-rakott-karfiol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vitaminokban gazdag, viszonylag olcsó karfiol sokoldalúan felhasználható sütés-főzés során. Ha unod rántva, dobj össze belőle ízletes rakottast rizzsel és fűszeres darált hússal. Ha szaftosabban szereted, marhából vagy sertésből készítsd, amennyiben diétásabban, úgy csirke- vagy pulykahúst válassz alapnak. 

Darált húsos, sajtos rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 60 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és főzd roppanósra sós vízben hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rakd rá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, és párold körülbelül 15 percig. A rizst sós vízben főzd meg 12-15 perc alatt, majd csepegtesd le. 

Egy tepsi aljába önts némi olajat, és rétegezd bele a hozzávalókat. Alulra rakj karfiolt, arra tegyél rizst, darált húst, a tetejére pedig újabb réteg karfiolt. Kenj rá tejfölt, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a sajt is megpirul, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük