Vaníliás darafelfújt a nagyi konyhájából
A roppant könnyű édességet lekvárral, csokival vagy fahéjjal még finomabbá teheted.
Gyermekkorodban egész biztos, hogy te is ettél darafelfújtat a nagyinál. Ha ízlett, idézd fel a régi ízeket! Ha nem tartozott a kedvenceid közé, akkor is megér egy újabb próbát. Kard Éva receptje levesz a lábadról.
Darafelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 12 dkg búzadara
- 8 dkg cukor
- 7 dl tej
- 6 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 babapiskóta
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
Öntsd a tejet egy serpenyőbe, majd add hozzá a cukor felét és a búzadarát. Állandóan kevergetve főzd jó sűrűre. Vedd le a tűzről, rakd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojássárgát, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Közben a kevergetést ne hagyd abba. A fehérjét a maradék cukorral verd kemény habbá. Fokozatosan, óvatosan forgasd a masszához.
A babapiskótát morzsold össze, és szórd meg vele a kivajazott felfújtformákat vagy egy kisebb tepsit. Öntsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül fél óra alatt szép aranybarnára. Ha kész, szórd meg ízlés szerint porcukorral, majd lekvárral meglocsolva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció