Vaníliás darafelfújt a nagyi konyhájából

Régi kedvenc édesszájúaknak

A roppant könnyű édességet lekvárral, csokival vagy fahéjjal még finomabbá teheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyermekkorodban egész biztos, hogy te is ettél darafelfújtat a nagyinál. Ha ízlett, idézd fel a régi ízeket! Ha nem tartozott a kedvenceid közé, akkor is megér egy újabb próbát. Kard Éva receptje levesz a lábadról.

Darafelfújt

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 dkg búzadara
  • 8 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 babapiskóta
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a tejet egy serpenyőbe, majd add hozzá a cukor felét és a búzadarát. Állandóan kevergetve főzd jó sűrűre. Vedd le a tűzről, rakd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojássárgát, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Közben a kevergetést ne hagyd abba. A fehérjét a maradék cukorral verd kemény habbá. Fokozatosan, óvatosan forgasd a masszához.

A babapiskótát morzsold össze, és szórd meg vele a kivajazott felfújtformákat vagy egy kisebb tepsit. Öntsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül fél óra alatt szép aranybarnára. Ha kész, szórd meg ízlés szerint porcukorral, majd lekvárral meglocsolva kínáld.

15888985 0bcdfc7d7c5bcec539ea6262068aa409 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük