Vaníliás darafelfújt a nagyi konyhájából

Régi kedvenc édesszájúaknak

A roppant könnyű édességet lekvárral, csokival vagy fahéjjal még finomabbá teheted.

Gyermekkorodban egész biztos, hogy te is ettél darafelfújtat a nagyinál. Ha ízlett, idézd fel a régi ízeket! Ha nem tartozott a kedvenceid közé, akkor is megér egy újabb próbát. Kard Éva receptje levesz a lábadról.

Darafelfújt

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 dkg búzadara
  • 8 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 babapiskóta
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a tejet egy serpenyőbe, majd add hozzá a cukor felét és a búzadarát. Állandóan kevergetve főzd jó sűrűre. Vedd le a tűzről, rakd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojássárgát, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Közben a kevergetést ne hagyd abba. A fehérjét a maradék cukorral verd kemény habbá. Fokozatosan, óvatosan forgasd a masszához.

A babapiskótát morzsold össze, és szórd meg vele a kivajazott felfújtformákat vagy egy kisebb tepsit. Öntsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül fél óra alatt szép aranybarnára. Ha kész, szórd meg ízlés szerint porcukorral, majd lekvárral meglocsolva kínáld.

15888985 0bcdfc7d7c5bcec539ea6262068aa409 wm
Ezt is szeretjük