Cukormentes, ropogós házi granola: adalékanyagok nélkül
Ilyen az igazi szuper reggeli! A granola finom, egészséges, és energikussá tesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style

- Bő 20 évet letagadhatna ez a 60 éves nő, amire az öltözködésével is rásegít: nála a kor tényleg csak egy szám »
- A sztárok szettjeit másolja le a molett nő, hogy bebizonyítsa, a méret nem akadály: ilyen csinos és nőies »
- A Vezércsel 24 éves színésznője nem a snassz ruhák híve: imádjuk Anya Taylor-Joy stílusát »
Top olvasott cikkek
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Ha megkóstolod a házi granolát, biztos, hogy a mindennapjaid része lesz. A zabpehely mellett sok-sok mag és aszalvány kerül bele. Tejjel, joghurttal, friss gyümölcsökkel fogyasztva valódi energiabomba. Csak arra ügyelj, hogy ne süsd túl!
Cukormentes granola
Hozzávalók:
- 4 bögre zabpehely
- 1.5 bögre natúr magvak
- 0.5 bögre aszalt gyümölcs
- 10 dkg eritrit
- 2 db tojásfehérje
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál só
- vaníliaaroma
- kókuszpehely
Elkészítés:
A zabpelyhet vegyítsd a magvakkal és a kókuszpehellyel. A kókuszzsírt olvaszd fel, keverd össze a villával felvert tojásfehérjével, majd add hozzá a vaníliát, az eritritet, a fahéjat és sót. Öntsd a magvakra, majd egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a keveréket.
Told az előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 20-25 percig. Többször forgasd át, hogy egyenletesen piruljon. Rakd hozzá az aszalt gyümölcsöket, majd, amikor kihűl a keverék, tedd üvegbe, és jól zárd le.

Még több recept