Cukkinis rakott penne sok tejszínnel - Gyors ebéd vagy vacsora
A cukkinis rakott pennét mindig bevetheted, ha nincs sok időd, mégis finom fogást szeretnél.
A cukkinit rengeteg módon felhasználhatod. Készíthetsz belőle salátát, levest, ránthatod, és tésztával is jó párost alkot. A Biró Sára által készített rakott cukkinit fogyaszthatod önálló ételként, egy szelet hús mellé pedig remek köret.
Cukkinis rakott penne
Hozzávalók 4 személyre
- közepes cukkini
- 25 dkg penne
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tömlős krémsajt
- 1 nagy csokor kapor
- 4 darab koktél paradicsom
- 1 teáskanál olaj
- vaj
- só
Elkészítés:
Reszeld le a cukkinit, sózd meg, és hagyd addig állni, amíg kifőzöd a tésztát. Egy nagyobb lábosban kezdj el vizet forralni, tegyél bele kevés sót, olajat, és dobd a pennét lobogó vízbe. Főzd ki, csöpögtesd le, és rakd kivajazott tepsibe.
Tedd a tésztára a sózott cukkinit, és szórd meg apróra vágott zöld kaporral. A tejszínt keverd össze a krémsajttal, rakd bele az aprított kaprot, és öntsd le vele a cukkinit. A tetejére néhány szelet paradicsomot is tehetsz, majd mehet is a forró sütőbe. Légkeverésen 180 fokon, 20 percig süsd.

