Fűszeres húsgolyók cukkinivel és sajttal: egyszerű, de különleges rakott fogás
Igazi csúcsvacsora könnyedén és gyorsan! A cukkinivel sült húsgolyók bármelyik rakottassal felveszik a versenyt.

cukkinis-sajtos-husgolyok
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

Gyönyörű esküvői kontyok félhosszú, vékony szálú hajból: tupír nélkül tűnik dúsabbnak a frizura »

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres húsgolyók szinte bármilyen zöldséggel remekül kombinálhatók, az egészséges, kalóriaszegény cukkinivel különösen jól összeillenek. Ha sovány húsból készíted a gombócot, locsolgasd sütés közben, nehogy kiszáradjon. A tepsiben istenien összeérnek az ízek, és olyan laktató lesz, hogy köret sem kell hozzá. 

Cukkinis-sajtos húsgolyók

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db cukkini
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • olívaolaj
  • dió (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, vágd karikákra, és sózd be. Pihentesd 20 percig. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és add a darált húshoz. Ízlés szerint sózd, borsozd, tedd hozzá az egész tojást, és gyúrd alaposan össze. Ha túl lágy lenne a massza, akkor szórj hozzá zsemlemorzsát. Nedves kézzel formázz belőle dió nagyságú gombócokat.
 

A cukkiniről is itasd le a nedvességet, és rendezd tűzálló tálba. Még mutatósabb lesz, ha a zöldségeket állítva pakolod az edénybe. Locsold meg olívaolajjal, a tetejére pedig szórj sajtot. Apróra vágott dióval tovább fokozhatod az élvezetet. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.
A cukkinichips egészséges és isteni ropogtatnivaló, parmezánnal pedig még finomabb.

Ezt is szeretjük