Ropogós cukkinigolyók tepsiben sütve - Egyszerű, gyors és nem hizlal

A sajttal gazdagított cukkinigolyó a legnépszerűbb zöldséges fasírt.

Cukkinigolyók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a cukkinit és a sajtgolyót külön-külön szereted, ezt az ételt egyenesen imádni fogod. Süsd tepsiben, így nem szívja meg magát olajjal. A kívül ropogós bunda lágy, nyúlós belsőt rejt. 

A cukkinigolyók vendégek fogadására is alkalmasak. A könnyű étel fokhagymás-tejfölös mártogatóssal verhetetlen, de rizzsel és krumplival is kínálhatod.

Cukkinigolyók

  • 1 közepes cukkini
  • 10 dkg sajt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors

Panírozáshoz

  • 5 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés ideje: 35 perc, pihentetés: 30 perc

A cukkinit mosd meg, reszeld le, nem szükséges megpucolni. Dobj hozzá sót, és tedd félre 30 percre. Pihentetést követően a zöldségből jól nyomkodd ki a levet. Add hozzá a reszelt sajtot, az aprított petrezselymet, a tojást, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot, majd jól keverd össze. 

Nedves kézzel formázz a masszából kis golyókat. Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd meg a lisztben, majd rakd át a villával felvert tojásba, végül pedig hempergesd meg a zsemlemorzsában. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg olajjal. Pakold bele a cukkinigolyókat, és 200 fokon süsd meg  20 perc alatt. 

Ezt is szeretjük