Ropogós cukkinigolyók tepsiben sütve - Egyszerű, gyors és nem hizlal
A sajttal gazdagított cukkinigolyó a legnépszerűbb zöldséges fasírt.
Ha a cukkinit és a sajtgolyót külön-külön szereted, ezt az ételt egyenesen imádni fogod. Süsd tepsiben, így nem szívja meg magát olajjal. A kívül ropogós bunda lágy, nyúlós belsőt rejt.
A cukkinigolyók vendégek fogadására is alkalmasak. A könnyű étel fokhagymás-tejfölös mártogatóssal verhetetlen, de rizzsel és krumplival is kínálhatod.
Cukkinigolyók
- 1 közepes cukkini
- 10 dkg sajt
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- fél csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
Panírozáshoz
- 5 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés ideje: 35 perc, pihentetés: 30 perc
A cukkinit mosd meg, reszeld le, nem szükséges megpucolni. Dobj hozzá sót, és tedd félre 30 percre. Pihentetést követően a zöldségből jól nyomkodd ki a levet. Add hozzá a reszelt sajtot, az aprított petrezselymet, a tojást, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.
Nedves kézzel formázz a masszából kis golyókat. Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd meg a lisztben, majd rakd át a villával felvert tojásba, végül pedig hempergesd meg a zsemlemorzsában. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg olajjal. Pakold bele a cukkinigolyókat, és 200 fokon süsd meg 20 perc alatt.