Csülkös bableves receptek
Igazi nagyágyúról lesz szó, ami jó ebédre és vacsorára is. Olyan kiadós, hogy nem kell második fogáson törnöd a fejed.
A csülkös bableves igazán különleges, hiszen a füstölt hús rendkívüli ízt kölcsönöz neki. Ráadásul sokkal laktatóbb, mint sima társa, így nem kell nagy gondot fordítanod a második fogásra, mert egy szelet sütemény bőven elég utána.
Próbáld ki receptjeinket, és varázsolj igazi magyaros vacsorát az asztalra! A csipetke, a friss kenyér és a tejföl se hiányozzon.
Csülkös bableves
Hozzávalók:
- 80 dkg füstölt sertéscsülök
- 25 dkg tarkabab
- 15 dkg fehérrépa
- 15 dkg sárgarépa
- 8 szem egész bors
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- ecet
A főzés előtti este áztasd be külön-külön hideg vízbe a babot és a csülköt. Másnap öntsd le a vizet, és még egyszer öblítsd le. A húsra önts annyi vizet, hogy éppen ellepje, és fedő alatt főzd félig puhára. Ekkor add hozzá a babot, a babérlevelet és a teatojásba zárt hámozott fokhagymát és borsot.
Amikor a bab is már félig megpuhult, szórd a levesbe a megtisztított, karikára vágott répákat. A vöröshagymát aprítsd fel, majd az olajon pirítsd meg, szórd bele a lisztet, és folytonos kevergetés mellett készíts belőle rántást. Vedd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, és nagyjából 3 dl vízzel öntsd fel. A húst vedd ki a levesből, csontozd ki, vágd pici darabokra, és tedd vissza a levesbe. Ekkor add hozzá a rántást és a tejfölt is, majd forrald fel. Ecettel savanyíts rajta ízlésed szerint, és tálalás előtt vedd ki a teatojást, valamint a babérleveleket.
Csülkös babgulyás
Hozzávalók:
- 80 dkg füstölt csülök
- 50 dkg tarkabab
- 25 dkg krumpli
- 3 sárgarépa
- 3 evőkanál liszt
- 2 fehérrépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- olaj
- majoránna
- kakukkfű
- bazsalikom
- só
- bors
A babot és a csülköt a főzés előtti este áztasd be hideg vízbe. Másnap ebben a vízben tedd fel főni. Amikor a bab félig megpuhult, tedd bele a karikára vágott répákat, a kockára vágott krumplit és zellert. A húst vedd ki, szintén kockázd fel, majd tedd vissza a levesbe.
Amikor minden majdnem puha, ízesítsd a felsorolt fűszerekkel. A petrezselymet kötözd össze, és dobd a levesbe. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és olajon pirítsd meg. Szórd rá a lisztet, és készíts belőle közepes árnyalatú rántást. Végül add hozzá a pirospaprikát, öntsd fel vízzel, és rántsd be a levest. Ízlésed szerint csipetkét is főzhetsz bele. Forrald fel, és már tálalhatod is.
Zöldbableves füstölt csülökkel
Hozzávalók:
- 1 kg füstölt csülök
- 1 kg zöldbab
- 8 dkg liszt
- 5 dl főzőtejszín
- fél csokor friss kapor
- csipetnyi cukor
- só
A csülköt mosd meg alaposan, és tedd fel főni annyi vízben, ami pont ellepi. Mikor leválik a csontról, vedd ki a húst. A zöldbabot és a felaprított kaprot tedd a vízbe, és hagyd főni. A lisztet a tejszínnel keverd össze, és adj hozzá egy merőkanál levet. Habard be a levest, ízlésed szerint cukorral ízesítsd. Kockázd fel a húst, és szórd bele, majd pár perc forralás után már tálalhatod is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Jókai-bableves
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg sertéscsülök
- 20 dkg szárazbab
- 15 dkg zeller
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1-2 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- ecet
A babot a főzés előtti napon áztasd be. Rakd fel főni, és tedd bele a csülköt, a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Amikor a bab puhulni kezd, öntsd hozzá a kockára vágott zöldségeket. Mielőtt teljesen készre főznéd, tedd bele a felkarikázott füstölt kolbászt. A vajat a liszttel keverd össze. Amikor a csülök puha, vedd ki, és az előbb elkészített masszával rántsd be. Add hozzá a tejfölt és ízlés szerint ecetet. A csülköt kockázd fel, és szórd vissza a levesbe, majd tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- magyaros
- húsételek
Brassói aprópecsenye receptek
- máj
- húsételek
A tökéletes resztelt máj receptje
- húsételek
- sült