Megunhatatlan tejfölös csülkös bableves
Régi kisvendéglők receptje
A csülkös bableves szinte komplett ebéd. Csak valami könnyű második fogás kell hozzá.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Unod a cicaszemet? Egy ceruzavonás, és új smink lesz belőle »

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csülkös bableves a magyar konyha egyik büszkesége. Csipetkével tovább gazdagíthatod. Egy szelet friss kenyérrel vagy pogácsával még a legjobb étkűeket is eltelíti. Ha szereted a csípőset, azt is tehetsz bele.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg füstölt csülök
  • 50 dkg fejtett bab
  • 3 sárgarépa
  • 2 dl tejföl
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 zellergumó
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A babot és a csülköt a főzés előtti este áztasd be külön edényben annyi vízbe, amennyi ellepi. Másnap jól csepegtesd le őket, és először a csülköt tedd egy fazékba főni. Fedd le, és körülbelül másfél óra alatt főzd puhára. A főzőlét ne öntsd ki, rakd bele a babot, a vöröshagymát, a babérlevelet, a borsot, a megtisztított, felaprított répákat és a zellert. Önts hozzá vizet, hogy mindent jól ellepjen. Fedővel lefedve kis lángon főzd a levest körülbelül másfél órát. Ha szükséges, közben pótold a vizet.

Amikor a bab majdnem puha, tedd vissza a felkockázott csülköt is. Készítsd el a rántást. Kezdj olajat hevíteni, add hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergesd addig, amíg pirulni nem kezd. Nyomd hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy-két percig. Vedd le a tűzről, szórd bele a pirospaprikát, majd engedd fel hideg vízzel, és fakanállal gyorsan dolgozd simára a rántást. Öntsd a leveshez, közben folyamatosan kevergesd. Ha kell, tégy még hozzá sót. Tálaláskor add hozzá a tejfölt, esetleg néhány csepp ecetet.

Blog.hu ajánló