Krémes, tejszínes amerikai csokis pite
Vigyázz, ez a csokis pite függőséget okozhat! Nem véletlen, hogy Amerikában nagy kedvenc.
A csokis pite krémje a tejszíntől kellemesen lágy és ellenállhatatlanul finom lesz. Ráadásul másnap átmelegítve olyan, mintha frissen készült volna. Tálaláskor rakhatsz még rá tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot. Racsits Katalin receptjét minden édesszájú jól elteszi majd.
Csokis pite
Hozzávalók 12 szelethez
Tészta
- 25 dkg liszt
- 12.5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál víz
- só
Töltelék
- 25 dkg tejcsoki
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 evőkanál meggylikőr
Elkészítés:
A tésztához a vajat keverd habosra a porcukorral és egy csipet sóval. Szitáld hozzá a lisztet, majd add hozzá a tojássárgákat, valamint a hideg vizet, és alaposan dolgozd össze. Takard le, és fél órára tedd a hűtőbe. Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd a piteformánál kicsit nagyobb körré. Simítsd a kivajazott formába, a peremét kissé nyomkodd meg, az alját pedig szurkáld meg. Pihentesd újabb 15 percig, majd süsd 180 fokos sütőben fél óráig, és hagyd kihűlni.
A krémhez aprítsd fel a kétféle csokoládét, a vajat vágd kockára. Főzd fel a tejszínt a porcukorral és egy csöpp sóval, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a csokoládékat, a vajat, és folyamatosan kevergetve olvaszd fel. Végül öntsd hozzá a tejet, és ízesítsd a likőrrel. Kevergesd addig, amíg szép fényes krémet nem kapsz, majd öntsd a csokis keveréket a tésztára, és hagyd megszilárdulni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció