Ínycsiklandóan krémes csokis-meggyes torta
Nassolj büntetlenül! Több szeletet is megengedhetsz magadnak a csokis-meggyes tortából.
Ha van egy szabad órád a hétvégén, feltétlenül készítsd el a diétás csokis-meggyes tortát. Nassolás közben nem kell számolnod a kalóriákat. Akit megkínálsz Zentai Nikolett sütijével, szívesen repetázik majd.
Csokis-meggyes torta
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg eritrit
- 7 dkg vaj
- 5 dkg mandulaliszt
- 3 nagy tojás
- 2.5 dkg kakaó
- 1 csomag vaníliás xilit
- 0.5 dl víz
- csipet só
A meggyes réteghez
- 15 dkg meggy
- 1 dl víz
- 1 csomag vaníliás xilit
- 1 csomag zselatin
- ízlés szerint eritrit
A marcipánréteghez
- 10-15 dkg cukormentes marcipán
A szóráshoz
- 3 dkg cukormentes étcsokoládé
A csokoládés krémhez
- 5 dl tej
- 5 evőkanál eritrit
- 5 kocka cukormentes étcsokoládé
- 1 csomag diétás étcsokis pudingpor
Elkészítés:
A tésztához vegyítsd a darált diót, a mandulalisztet, a kakaót és a csipet sót. A vizet a vajjal állandó keverés mellett olvaszd fel, majd hagyd kihűlni. Az egész tojásokat az eritrittel és a vaníliás xilittel keverd jó habosra. Ezután csorgasd hozzá a kihűtött vajas-vizes elegyet. Kanalazd bele a száraz hozzávalókat is. Addig kevergesd, amíg a massza sima nem lesz.
Bélelj ki sütőpapírral egy 24 centis és egy 18 centis tortaformát. Ezután kétharmad-egyharmad arányban oszd el a tésztát. Helyezd őket az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsd meg 12-15 perc alatt. Hagyd a tortalapokat pár percig a formában, majd rakd őket a rácsra, és hűtsd ki egészen.
A meggyes réteghez a meggyet turmixold össze úgy, hogy ne legyen teljesen pépes. Ezután add hozzá a vizet, ízlés szerint az eritritet, a vaníliás xilitet és a zselatint, majd főzd öt-hat percig. A csokis krémhez a pudingot a csomagolás szerint főzd meg a tejjel, az eritrittel, olvaszd bele az étcsokit.
A nagyobbik tésztalapot helyezd a sütőpapírral kibélelt tortaformába, szórd meg a reszelt csokoládéval és a szeletelt mandulával. Kanalazd a tésztára a csokoládés krém egyharmadát, és simítsd el egyenletesen. A marcipánt nyújtsd ki akkorára, mint a kisebbik lap, vékonyan kend meg csokikrémmel, helyezd rá a kisebbik tésztát, és tenyérrel kicsit nyomkodd meg. Utána a marcipánnal összeragasztott lapot rakd a csokoládés-tejszínes krém közepére. A teljesen kihűlt meggyzselét kanalazd a kisebbik tortalap köré úgy, hogy ne érjen hozzá a sütőpapírhoz. Óvatosan kend rá a megmaradt csokoládés krémet, és egyenletesen simítsd el a tetejét.
Szórd meg mandulával az összeállított tortát, és rakd néhány órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, az ízek pedig kellően összeérjenek. Tálalás előtt vedd ki a hidegről, majd szedd ki a tortaformából, és helyezd egy tálcára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció