Triplacsokis mascarponetorta

Ennél finomabb nem lehetne

Tripla élvezetben lesz részed, ha elkészíted ezt a csokis mascarponetortát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vendégeket vársz hétvégére? Szülinapra készülsz? Böszörményi Anett csokis mascarponetortájával nem foghatsz mellé. A szívből jövő elismerés garantált. Tejszínhabbal, gyümölccsel díszítheted.

Csokis mascarpone torta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 90 dkg mascarpone
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg félédes csoki
  • 2 dl tejföl
  • 6 evőkanál vaj
  • 4 tojás
  • 0.5 kávéskanál
  • 1 csokibevonó
Recept idők

Elkészítés:

A csokis kekszet tedd aprítógépbe, és készíts belőle morzsát, majd dolgozd össze az olvasztott vajjal. Rakd egy 23 centiméteres tortaformába, és előmelegített sütőben 190 fokon, tíz perc alatt süsd elő.

Ezt követően a mascarponét töltsd a turmixba, add hozzá a cukrot, a sót, és keverd habosra. A tojásokat egyenként üsd bele, és habosítsd tovább. Majd mehet hozzá a tejföl és a jó minőségű, vízgőz felett megolvasztott félédes csokoládé. Ezután öntsd a keveréket az elősütött tésztára. Alufóliával fedd le, és előmelegített sütőben 150 fokon, 70 percen át süsd.

Ezt követően a tortáról vedd le a fóliát, és a tésztát a zárt sütőben hagyd kihűlni. Egy éjjelen át letakarva dermeszd a hűtőszekrényben. Majd forró vízbe mártott késsel vágd körbe a tortaforma mentén. Végül olvaszd meg vízgőz felett a csokibevonót, és simítsd a torta tetejére, oldalára, majd hagyd dermedni. Tálaláskor a tortát forró vízbe mártott késsel szeleteld fel.

15862105 3a38c2a165c4e176c37244c7b42fde96 wm

Olvastad már?

Ezt is szeretjük