Ellenállhatatlan csokis-kávés piskótatekercs
Így csavard fel a tésztát!
A csokis-kávés piskótatekercs feldobja az unalmas délutánokat.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az amúgy is nagyon finom piskótát a krém teszi igazán különlegessé. Ha akarod, a tésztába is tehetsz kakaót. A csokis-kávés piskótának közérzet- és hangulatjavító hatása is van. Győződj meg róla te is!

Csokis-kávés piskótatekercs

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Krémhez

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg étcsoki
  • 2 dl kávé
  • 2 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy keverőtálba a porcukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverd jó habosra. Add hozzá a vaníliaaromát és a két evőkanál forró vizet, majd keverd még egy-két percig. Végül szitáld bele a lisztet, majd fakanállal óvatosan dolgozd a masszába. Vigyázz, ne törd össze a tésztát.

Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és önts bele, majd egyengesd el a masszát. Előmelegített sütőben 160 fokon, 10-15 perc alatt süsd meg a tésztát. Végezz tűpróbát. Szúrj bele egy hegyes kést, és ha üresen húzod ki a tésztából, biztosan elkészült. A sütőből kivett tésztát rögtön fordítsd egy nedves konyharuhára, húzd le a sütőpapírt, és a ruha segítségével tekerd fel a piskótát. Így kevesebb esély van arra, hogy összetörjön a tészta. Majd hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez öntsd a kávét egy lábasba, add hozzá a lisztet, és mérsékelt hőfokon folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Közben rakd bele az apróra vágott csokit is, majd hűtsd le. Addig a vajat keverd habosra a cukorral, és dolgozd a kihűlt kávés keverékhez.

A már hideg piskótatekercset csavard le, és töltsd meg a krémmel. Ha jut, a tészta tetejére is kenj.

Ezt is szeretjük