Ellenállhatatlan csokis-kávés piskótatekercs
Így csavard fel a tésztát!
A csokis-kávés piskótatekercs feldobja az unalmas délutánokat.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az amúgy is nagyon finom piskótát a krém teszi igazán különlegessé. Ha akarod, a tésztába is tehetsz kakaót. A csokis-kávés piskótának közérzet- és hangulatjavító hatása is van. Győződj meg róla te is!

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Krémhez

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg étcsoki
  • 2 dl kávé
  • 2 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy keverőtálba a porcukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverd jó habosra. Add hozzá a vaníliaaromát és a két evőkanál forró vizet, majd keverd még egy-két percig. Végül szitáld bele a lisztet, majd fakanállal óvatosan dolgozd a masszába. Vigyázz, ne törd össze a tésztát.

Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és önts bele, majd egyengesd el a masszát. Előmelegített sütőben 160 fokon, 10-15 perc alatt süsd meg a tésztát. Végezz tűpróbát. Szúrj bele egy hegyes kést, és ha üresen húzod ki a tésztából, biztosan elkészült. A sütőből kivett tésztát rögtön fordítsd egy nedves konyharuhára, húzd le a sütőpapírt, és a ruha segítségével tekerd fel a piskótát. Így kevesebb esély van arra, hogy összetörjön a tészta. Majd hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez öntsd a kávét egy lábasba, add hozzá a lisztet, és mérsékelt hőfokon folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Közben rakd bele az apróra vágott csokit is, majd hűtsd le. Addig a vajat keverd habosra a cukorral, és dolgozd a kihűlt kávés keverékhez.

A már hideg piskótatekercset csavard le, és töltsd meg a krémmel. Ha jut, a tészta tetejére is kenj.

Ezt is szeretjük