Sütés nélkül készülő, mennyei csokis tekercs lágy krémmel a közepén: a hűtőben áll össze
A sütés nélkül készülő, belül lágy krémmel töltött csokis tekercs mindenkit elvarázsol.

csokis tekercs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alapvetően kétféle édesség létezik: amelyik sütőben sül, és amelyik a hűtőben áll össze. A különböző krémekkel töltött tekercsek jellemzően az utóbbi kategóriába tartoznak, és többek között azért is népszerűek, mert közben tényleg foglalkozhatsz mással is,  hiszen még azon sem kell izgulnod, hogy odaégnek.

Csokis tekercs

Hozzávalók 6 személyre

A csokis alaphoz

  • 12 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tábla étcsoki (9-10 dkg)
  • 1 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kókuszreszelék a szóráshoz

A krémhez

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 7 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2.5 dl hideg habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Egy 40x36 centis tepsi aljára szórj kókuszreszeléket. Az étcsokit aprítsd fel. A tejet öntsd egy lábasba. Add hozzá a kétféle cukrot, a lisztet, a keményítőt és a kakaóport, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve forrald néhány percig, amíg besűrűsödik. Ha kész, vedd le a tűzről, vegyítsd hozzá a vajat és a feldarabolt étcsokit, keverd simára, és simítsd el a kókuszreszelékkel megszórt tepsiben. Várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl, majd tedd be a hűtőbe egy órára.

Amíg az alap hűl, készítsd el az öntetet. A hideg tejszínt verd kemény habbá, majd add hozzá a cukrot is, és így verd tovább egy darabig. Keverd hozzá a krémsajtot és a kókuszreszeléket, és kend el a megszilárdult csokikrémen. Egyengesd simára, és tedd vissza a hűtőbe két órára. A pihentetési idő leteltével vágd az egészet nyolc egyforma darabba, egyenként tekerd fel őket, ízlés szerint szórd még meg a külsejüket kókuszreszelékkel, és tedd be a mélyhűtőbe fél órára, hogy könnyen szeletelhetővé váljanak. 

Hasonló finomságot készíthetsz úgy is, ha a tésztába gesztenyét is keversz.

Ezt is szeretjük