Sütés nélkül készülő csokis sajttorta: a kekszes alapra mascarponés krém kerül

A csokis sajttortát még sütni sem kell, így ideális desszert a meleg napokon.

csokis sajttorta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajttorta egyik legjobb tulajdonsága, hogy még sütni sem kell: ez a csokis változat is a hűtőben áll össze, így nincs vele sok munka. Jó minőségű, finom étcsokit használj hozzá.

Csokis sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók 8 szelethez

A kekszes alaphoz

  • 30 dkg csokis keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez

  • 30 dkg étcsoki
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 1.5 dl habtejszín
  • 1 dkg zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • gyümölcsök a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, a kekszet aprítógépben törd morzsásra. Keverd össze a kekszmorzsát a vajjal, egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában, és tedd be a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.

Ehhez a tejszínt melegítsd fel egy tepsiben, majd húzd le a tűzről, tördeld bele a csokit, kevergesd, amíg felolvad, és várd meg, amíg kihűl, Ha már nem meleg, robotgéppel kicsit habosítsd ki. Egy másik tálba kanalazd bele a mascarponét, a krémsajtot és a kétféle cukrot, keverd jól el, majd forgasd hozzá a csokis tejszínt. A zselatint oldd fel vízben, kicsit melegítsd fel, és ezt is add a krémhez. Egyengesd el a kekszes alap tetején, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy összeálljon. Tálalás előtt gyümölcsökkel díszítsd a tetejét.

Sajttortából egészen különleges változatokat is készíthetsz: ez a japán édesség légiesen könnyű.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük