
Bögrés, ribizlis muffin sok csokival: íme, a pofonegyszerű recept
Édes is, savanykás is: a csoki és a ribizli fantasztikus együtt. Ez a pihe-puha muffin kihagyhatatlan.


Ha kánikulában a csokis muffint túl töménynek találod, dobd fel savanykás ribizlivel! Még mérleg sem kell hozzá, bögrével is kiadagolhatod a hozzávalókat. A vajat érdemes előre kivenni a hűtőből, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Ha nincs rutinod a konyhában, akkor is garantált a sikerélmény.
Csokis-ribizlis muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre ribizli
- 1 bögre tej
- 0.5 bögre étcsoki
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 db tojás
Elkészítés:
A puha vajat keverd ki a cukorral, majd add hozzá a tojást és a tejet. Dolgozd össze, és forgasd hozzá a sütőporral, a kakaóval és a kis darabokra tördelt csokival elkevert lisztet. A muffinsütő mélyedéseibe rakj kapszlikat, vagy kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. Dolgozd simára a tésztát.
Tölts a formába masszát, de ne legyen tele, csak háromnegyedig, hisz sütés közben a muffin jól megemelkedik. Rakj mindegyikbe megmosott ribizliszemeket. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Tálaláskor megszórhatod porcukorral.
Képek: Getty Images.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept