Fantasztikusan omlós csokis, nutellás keksz: ezzel töltsd meg a sütisdobozt
A csokis kekszet is szeretjük, hát még Nutellával megbolondítva. Képtelenség belőle eleget készíteni.
Ha édesszájú vagy, szereted a Nutellát és a csokit is, akkor ezeknek a kekszeknek nem tudsz ellenállni. Nem véletlen, hogy az amerikaiak is imádják. Villámgyorsan összeállítod, és a sütési idő sem hosszadalmas. Ünnepek előtt különösen jól jönnek a sütisdobozba, és egy pohár forró ital mellé is kínálhatod.
Csokis-nutellás keksz
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
- 5 evőkanál Nutella
- 2 db tojás
- 1 sütőpor sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Keverd össze egy tálban a Nutellát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Add hozzá a tojásokat, majd jól dolgozd össze. Adagold hozzá a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral vegyített lisztet, majd keverd hozzá a kis kockákra vágott csokit. Tedd a hűtőbe 30 percre, hogy könnyebben formázható legyen.
A sütőpapírral bélelt tepsibe rakj egy evőkanálnyi masszát, és egy kicsit a tenyereddel nyomkodd meg. Rendezd a kekszeket egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben tovább nőnek.
Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd a kekszet szép pirosra körülbelül 10-15 perc alatt.
A nutellás brownie is mennyei süti, képtelenség neki ellenállni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció