Fantasztikusan omlós csokis, nutellás keksz: ezzel töltsd meg a sütisdobozt

A csokis kekszet is szeretjük, hát még Nutellával megbolondítva. Képtelenség belőle eleget készíteni.

Csokis-nutellás keksz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha édesszájú vagy, szereted a Nutellát és a csokit is, akkor ezeknek a kekszeknek nem tudsz ellenállni. Nem véletlen, hogy az amerikaiak is imádják. Villámgyorsan összeállítod, és a sütési idő sem hosszadalmas. Ünnepek előtt különösen jól jönnek a sütisdobozba, és egy pohár forró ital mellé is kínálhatod. 

Csokis-nutellás keksz

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 evőkanál Nutella
  • 2 db tojás
  • 1 sütőpor sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a Nutellát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Add hozzá a tojásokat, majd jól dolgozd össze. Adagold hozzá a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral vegyített lisztet, majd keverd hozzá a kis kockákra vágott csokit. Tedd a hűtőbe 30 percre, hogy könnyebben formázható legyen.

A sütőpapírral bélelt tepsibe rakj egy evőkanálnyi masszát, és egy kicsit a tenyereddel nyomkodd meg. Rendezd a kekszeket egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben tovább nőnek.
Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd a kekszet szép pirosra körülbelül 10-15 perc alatt.
A nutellás brownie is mennyei süti, képtelenség neki ellenállni.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük