Csokis piskóta csodás mázzal és mogyoróval: így a tésztát sem hibázod el
Ez a csupa csokis piskóta igazi kedélyjavító, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.

csokis-mogyoros-piskota
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

Arcforma teszt egyszerűen: megkönnyíti a sminkelést és a frizuraválasztást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mivel dobnád fel a szürke napokat, ha nem egy mennyei csokis sütivel? Mogyoróval még tovább fokozhatod az élményt. Fontos, hogy jó minőségű csokoládét válassz, aminek magas a kakaóvaj-tartalma. Amíg a tészta hűl, el is készül a tetejére kerülő, selymes ganache. 

Csokis-mogyorós piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

A piskótához

  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étcsoki
  • 4 db tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál forró víz

A csokis krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dl tejszín
  • 5 dkg vaj

A tetejére

  • 10 dkg mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd jó habosra a cukorral, majd kanalazd hozzá a forró vizet, és kavard még egy-két percig. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a kis darabokra tördelt étcsokival, és forgasd össze a tojással. Egy közepes tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát, és egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a piskóta közepébe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 

 

A csokoládét tördeld egy tálba, a tejszínt pedig kezdd melegíteni egy lábosban. Fontos, hogy ne forrald. Öntsd a csokira, és addig keverd, amíg sima krémet nem kapsz. Várj kicsit, majd dolgozd hozzá a vajat. Csorgasd a piskóta tetejére, és szórd meg apróra vágott mogyoróval. 

Az omlós, puha brownie még a piskótánál is egyszerűbb és gyorsabb. Ezt bármikor, bármilyen alkalomra elkészítheted. 

Ezt is szeretjük