Csokis piskóta csodás mázzal és mogyoróval: így a tésztát sem hibázod el
Ez a csupa csokis piskóta igazi kedélyjavító, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.

csokis-mogyoros-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel dobnád fel a szürke napokat, ha nem egy mennyei csokis sütivel? Mogyoróval még tovább fokozhatod az élményt. Fontos, hogy jó minőségű csokoládét válassz, aminek magas a kakaóvaj-tartalma. Amíg a tészta hűl, el is készül a tetejére kerülő, selymes ganache. 

Csokis-mogyorós piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

A piskótához

  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étcsoki
  • 4 db tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál forró víz

A csokis krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dl tejszín
  • 5 dkg vaj

A tetejére

  • 10 dkg mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd jó habosra a cukorral, majd kanalazd hozzá a forró vizet, és kavard még egy-két percig. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a kis darabokra tördelt étcsokival, és forgasd össze a tojással. Egy közepes tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát, és egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a piskóta közepébe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 

 

A csokoládét tördeld egy tálba, a tejszínt pedig kezdd melegíteni egy lábosban. Fontos, hogy ne forrald. Öntsd a csokira, és addig keverd, amíg sima krémet nem kapsz. Várj kicsit, majd dolgozd hozzá a vajat. Csorgasd a piskóta tetejére, és szórd meg apróra vágott mogyoróval. 

Az omlós, puha brownie még a piskótánál is egyszerűbb és gyorsabb. Ezt bármikor, bármilyen alkalomra elkészítheted. 

Ezt is szeretjük