Illatos, mézes miniperecek csokiba mártva
Ezzel a mézestésztával nagyon könnyen boldogulsz, és még pihentetni sem kell sütés előtt.
A karácsony előtti időszak egyik legjobb része a készülődés. Ha nem szeretnél sokat bíbelődni a konyhában, mégis készítenél valami csokis csodát, akkor ezt a mézes miniperecet tuti imádni fogod. Elronthatatlan és egyszerűen finom.
Csokis mézesperecek
Hozzávalók 40 darabhoz
- 56 dkg finomliszt
- 28 dkg cukor
- 20 dkg étcsoki
- 12 dkg méz
- 3 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- mézeskalács-fűszerkeverék
Elkészítés:
Keverd habosra a cukrot, a tojást és a mézet. Egy külön tálban vegyítsd a lisztet a szódabikarbónával, a fahéjjal és mézeskalács-fűszerkeverékkel. Ezután az egészet lassan dolgozd össze kézzel. Ha a tészta elválik az edény falától, a kezedtől, csomómentes és szép fényes, nyújtsd ki lisztezett felületen, és szúrj ki belőle perecformákat.
Rendezd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül tíz perc alatt. Arra ügyelj, hogy a mézestészta hamar megkeményedik. Ezt az adagot több részletben tudod kisütni. Olvaszd meg a csokit, és forgasd bele a pereceket. Kicsit csepegtesd le, majd rakd ízlésesen egy tányérra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept