Omlós, krémes, csokis-málnás pite: így nem tudod elhibázni
A finom és látványos pitében a lágy, csokis krém és a málna tökéletesen összeillenek.

csokis-malnas-pite
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Most minden menő, ami turistahatást kelt: a nyár legmenőbb darabjait már nem csak nyaraláson viselheted »

Teljes testre ható Pilates 8 percben: ezt végezve garantált a bikinialak »

Rihanna nemcsak a zenéléshez ért: új ruhakollekciója a teltkarcsú nőknek is szól »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csoki és a málna régi páros, ebben a formában mégsem lesznek unalmasak. Az egyszerű, omlós tésztából készült piték töltésére tökéletes a tejszínes, csokis krém. Friss málnával a tetején különösen csábító. Szuper ötlet bármilyen alkalomra, a gyümölcsös édességek és a linzertészták kedvelői is imádni fogják. 

Csokis-málnás pite

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

A csokis krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg tejcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 4 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A hideg vajat vágd kisebb darabokra, és morzsold össze a liszttel. Amikor már elég morzsalékos, rakd hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a sót, végül a tejfölt. Először csak egy evőkanállal tégy hozzá, ha nem akar összeállni, akkor mehet hozzá a maradék. Gyúrd össze, ha sima, rugalmas a tészta, formázz belőle gombócot, és lefóliázva tedd egy órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és rendezd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Szurkáld meg villával több helyen, és 25-30 perc alatt süsd aranybarnára.  

 

A krémhez a csokikat tördeld kis darabokra, a vajat kockázd fel. A tejszínt és a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a kétféle cukrot, és kezdd melegíteni. Ha eléri a forráspontot, húzd le a tűzről. Rakd bele a csokit és a vajat. Amikor a krém selymes, fényes, öntsd a tésztára, és pihentesd, amíg megszilárdul. Tartsd a hűtőben, tálalás előtt rakd ki gyümölccsel. 
Málnával a tiramisut is különlegessé teheted. A savanykás gyümölcs és az édes krém együtt mennyei. 

Ezt is szeretjük