Pillekönnyű csokis labdabukta: ezzel a recepttel mindig jól sikerül
A csokis labdabuktáért felnőttek és gyerekek egyaránt odalesznek. Ezzel a kelt tésztával is könnyű bánni.

- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Variálj kicsit a jól bevált, pihe-puha, foszlós buktán! Süsd meg úgy, hogy kis labdákat kapj. A végeredménynek különösen a gyerekek fognak örülni, a csokis tölteléknek pedig senki nem tud ellenállni. Egy pohár kakaó vagy tea mellé isteni reggeli vagy vacsora.
Csokis labdabukta
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 30 dkg csoki
- 1 db tojássárga a tetejére
- 5 dkg vaj a kenéshez
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd egy decihez adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a sót, az olvasztott vajat, a maradék tejet és cukrot, továbbá az élesztőt. Dolgozd össze, majd fedd le, és keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt.
Tedd át a tésztát lisztezett felületre, majd nyújtsd ujjnyi vastagra, és fánkszaggatóval vagy üvegpohárral szúrj ki belőle köröket. Mindegyik közepébe tegyél kis darabka csokit. Formázz a tésztából gombócokat, és alul csípd össze. Egy körülbelül 26 centis átmérőjű, kapcsos tortaformát vajazz ki, és egymás után rakd bele a buktagombócokat úgy, hogy az oldalukat is kend meg olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a labdák. Kend be a buktákat felvert tojássárgával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt szép pirosra.
A rétest is készítsd el legközelebb saját magad. A házilag nyújtott tésztának nincs párja!
Még több recept