Pillekönnyű csokis labdabukta: ezzel a recepttel mindig jól sikerül
A csokis labdabuktáért felnőttek és gyerekek egyaránt odalesznek. Ezzel a kelt tésztával is könnyű bánni.

csokis-labdabukta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Variálj kicsit a jól bevált, pihe-puha, foszlós buktán! Süsd meg úgy, hogy kis labdákat kapj. A végeredménynek különösen a gyerekek fognak örülni, a csokis tölteléknek pedig senki nem tud ellenállni. Egy pohár kakaó vagy tea mellé isteni reggeli vagy vacsora. 

Csokis labdabukta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 30 dkg csoki
  • 1 db tojássárga a tetejére
  • 5 dkg vaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd egy decihez adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a sót, az olvasztott vajat, a maradék tejet és cukrot, továbbá az élesztőt. Dolgozd össze, majd fedd le, és keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt.


Tedd át a tésztát lisztezett felületre, majd nyújtsd ujjnyi vastagra, és fánkszaggatóval vagy üvegpohárral szúrj ki belőle köröket. Mindegyik közepébe tegyél kis darabka csokit. Formázz a tésztából gombócokat, és alul csípd össze. Egy körülbelül 26 centis átmérőjű, kapcsos tortaformát vajazz ki, és egymás után rakd bele a buktagombócokat úgy, hogy az oldalukat is kend meg olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a labdák. Kend be a buktákat felvert tojássárgával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt szép pirosra.
A rétest is készítsd el legközelebb saját magad. A házilag nyújtott tésztának nincs párja!

Ezt is szeretjük