Kókuszos süti rengeteg csokival a tésztájában: a tetejét fényes, roppanós máz fedi
Ez a mennyei csokis-kókuszos süti a tésztájába olvasztott sok étcsokinak köszönhetően annyira finom.
A kókusz és a csoki párosításából mindig valami fantasztikus sül ki, mint például ez az egyszerű, de annál finomabb édesség. A tészta az olvasztott étcsokinak köszönhetően sűrű és tömény, így egyszerre néhány szelet biztos, hogy elég lesz belőle. A tetején akkor lesz a máz vastag és roppanós, ha sok csokival kened le.
Csokis-kókuszos süti
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 30 dkg étcsoki
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
A bevonathoz
- 20 dkg ét- vagy tejcsoki
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A tésztához való étcsokit és vajat gőz fölött olvaszd össze. Ha kész, húzd le a tűzről, vegyítsd hozzá a kétféle cukrot, a tojásokat, a csipet sót, a lisztet és a kókuszreszeléket, és alaposan keverd össze. A masszát simítsd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ekkor vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Közben a mázhoz való csokit olvaszd össze egy evőkanál vajjal, és egyengesd el a kihűlt süti tetejét. Tedd hideg helyre néhány órára, amíg a máz a tetején megszilárdul, és csak utána szeleteld.
Kókuszreszelék felhasználásával egyszerű kekszet is süthetsz, amihez ráadásul tényleg alig kell hozzávaló.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept