Kókuszos süti rengeteg csokival a tésztájában: a tetejét fényes, roppanós máz fedi
Ez a mennyei csokis-kókuszos süti a tésztájába olvasztott sok étcsokinak köszönhetően annyira finom.

kokuszos csokis
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kókusz és a csoki párosításából mindig valami fantasztikus sül ki, mint például ez az egyszerű, de annál finomabb édesség. A tészta az olvasztott étcsokinak köszönhetően sűrű és tömény, így egyszerre néhány szelet biztos, hogy elég lesz belőle. A tetején akkor lesz a máz vastag és roppanós, ha sok csokival kened le.

Csokis-kókuszos süti

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 30 dkg étcsoki
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

A bevonathoz

  • 20 dkg ét- vagy tejcsoki
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához való étcsokit és vajat gőz fölött olvaszd össze. Ha kész, húzd le a tűzről, vegyítsd hozzá a kétféle cukrot, a tojásokat, a csipet sót, a lisztet és a kókuszreszeléket, és alaposan keverd össze. A masszát simítsd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ekkor vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Közben a mázhoz való csokit olvaszd össze egy evőkanál vajjal, és egyengesd el a kihűlt süti tetejét. Tedd hideg helyre néhány órára, amíg a máz a tetején megszilárdul, és csak utána szeleteld.

Kókuszreszelék felhasználásával egyszerű kekszet is süthetsz, amihez ráadásul tényleg alig kell hozzávaló.

Ezt is szeretjük