Csokis kevert tészta, közte isteni kókuszkrém: ezt a receptet sokszor el fogod készíteni

A csoki és a kókusz párosa ebben az isteni, töltött, kevert sütiben is remekül működik együtt.

Csokis-kókuszkrémes süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A csokis-kókuszos sütik nem véletlenül tartoznak a legnépszerűbb édességek közé: télen-nyáron elkészítheted őket, és ez a két íz különösen jól egészíti ki egymást. Ha van egy kis időd, ezt a receptet is készítsd el: a tészta összeállítása gyerekjáték, a rétegek között pedig vastag, főzött krém terül el. A tetejére édes, csupa kakaós bevonat kerül.

Csokis-kókuszkrémes süti

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2.5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4 dkg gríz

A tetejére:

  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál rum
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat keverd egészen habosra, majd add hozzá a puha vajat és a kétféle cukrot. Keverd ezzel is jól ki. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd el a kakaóval és a sütőporral, és több adagban, a tejjel felváltva forgasd a tojásos részhez. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha kész, vedd ki, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.

Közben a krémet is állítsd össze. A tejet forrald fel, add hozzá a cukrot és a grízt, és kevergesd, amíg besűrűsödik. Pont úgy kell készíteni, mint a tejbegrízt. Amikor buborékok jelennek meg a tetején, keverd bele a kókuszreszeléket is, majd húzd le a tűzről, még forrón kockázd bele a vajat, és hagyd kihűlni.

Amikor a tészta kihűlt, lapjával vágd félbe, kend meg az egyik lapot a kókuszkrémmel, és tedd rá a másik lapot. A tetejére való krémhez a puha vajat keverd ki a porcukorral, add hozzá a kakaóport, és hígítsd rummal. Ha nem szereted a rumot, vízzel is helyettesítheted. Kend meg vele a süti tetejét, és szórd meg kókuszreszelékkel.

 

Ha valami igazán szépet szeretnél sütni, készíts kakaós, márványos kalácsot!

Márványos kakaós kalács áfonyával: kevert tészta az alapja

Sütőporos a pihe-puha kalács tésztája, csak össze kell keverni hozzá mindent, kezdők is bátran nekiállhatnak, nem lehet elrontani!

Elolvasom

Kép: librakv / Getty Images

Ezt is szeretjük