Házi kandírozott narancs csokiba mártva: egyszerű, de isteni csemege
A legtöbb boltban méregdrágán juthatsz hozzá a különféle kandírozott gyümölcsökhöz. Otthon sokkal olcsóbban elkészítheted.

A narancs igazi karácsonyi gyümölcs: már az illatától ünnepi hangulat költözik a lakásba. Cukorszirupban főzve isteni édesség, amiből jólesik akár a tévé előtt is falatozni. Ne válassz túl nagy narancsokat, hogy a karikák főzés közben ne essenek rostjaikra. Mivel valószínűleg a gyümölcs héját is el fogod fogyasztani, olyan típust vegyél, amit nem kezeltek vegyszerrel.
Csokis kandírozott narancs
Hozzávalók
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg cukor
- 2 db narancs
- 2 dl víz
Elkészítés:
A narancsok héját alaposan mosd meg, és a gyümölcsöt vágd fél centi vastag karikákra. Egy kisebb lábosban, lassú tűzön olvaszd össze a cukrot a vízzel, majd helyezd bele a narancskarikákat, és rotyogtasd az oldatban fél órát, amíg a héja megpuhul. A szirupban hagyd kihűlni.
A sütőt közben kapcsold be 100 fokra. A már kihűlt karikákat helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy órát szárítsd a sütőben. Ezután vedd ki, és hagyd kihűlni. Közben olvaszd fel gőz fölött a csokoládét. Minden karikát félig márts bele, utána tedd tálra, és hagyd rajta megdermedni.
A fahéjas-cukros mandula szintén ellenállhatatlan téli ropogtatnivaló.