Puha, csokis gesztenyerúd sütés nélkül: egy pillanat alatt elfogy a tányérról

A sütés nélkül készülő gesztenyerudakat karácsonyra is elkészítheted.

Csokis gesztenyerúd sütés nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen készítesz karácsonyra sütés nélkül készülő édességeket, próbáld ki ezeket a puha, csokis gesztenyerudakat is! A masszát elkészítés előtt néhány órával vedd ki a mélyhűtőből, hogy legyen ideje a hűtőben vagy szobahőmérsékleten felolvadni.

Csokis gesztenyerúd sütés nélkül

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált keksz
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 15 dkg étcsoki a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral. Add hozzá az áttört gesztenyemasszát, a rumaromát, és kanalanként annyi kekszmorzsát, hogy jól formázható masszát kapj. Gyúrd egyneműre. Formázz belőle rudakat, és tedd őket a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjenek.

A pihentetési idő végén a csokit gőz fölött olvaszd fel. Hempergesd meg benne a gesztenyerudakat, és várd meg, hogy a máz megdermedjen rajtuk.

Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos

Fahéjtól és gyömbértől illatos a csupa csoki brownie, ahogy sül, azonnal ünnepi hangulatot varázsol a lakásba.

Elolvasom

Kép: Antic Zlatko / Getty Images

Ezt is szeretjük