Puha, csokis gesztenyerúd sütés nélkül: egy pillanat alatt elfogy a tányérról
A sütés nélkül készülő gesztenyerudakat karácsonyra is elkészítheted.

Ha szívesen készítesz karácsonyra sütés nélkül készülő édességeket, próbáld ki ezeket a puha, csokis gesztenyerudakat is! A masszát elkészítés előtt néhány órával vedd ki a mélyhűtőből, hogy legyen ideje a hűtőben vagy szobahőmérsékleten felolvadni.
Csokis gesztenyerúd sütés nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált keksz
- 1 teáskanál rumaroma
- 15 dkg étcsoki a forgatáshoz
Elkészítés:
A puha vajat keverd habosra a cukorral. Add hozzá az áttört gesztenyemasszát, a rumaromát, és kanalanként annyi kekszmorzsát, hogy jól formázható masszát kapj. Gyúrd egyneműre. Formázz belőle rudakat, és tedd őket a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjenek.
A pihentetési idő végén a csokit gőz fölött olvaszd fel. Hempergesd meg benne a gesztenyerudakat, és várd meg, hogy a máz megdermedjen rajtuk.
Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos
Fahéjtól és gyömbértől illatos a csupa csoki brownie, ahogy sül, azonnal ünnepi hangulatot varázsol a lakásba.
ElolvasomKép: Antic Zlatko / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- édesség
- sütés nélkül
Retró diós szelet sütés nélkül: darált keksz az alapja

- kelt tészta
- étcsokoládé