A legegyszerűbb csokis süti fahéjjal: csak keverd össze a hozzávalókat
Ennek a nagyon egyszerű csokis kevert sütinek a tésztája a fahéjnak és a narancslének köszönhetően lesz izgalmas.
A fahéjas-csokis kevert süti tésztájába narancslé is kerül, ettől lesz illatos. Munka alig van vele, csak keverd össze a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Kitűnő választás akkor, ha gyorsan vágysz valami ellenállhatatlan édességre, vagy ha direkt olyan sütit keresel, amibe nem kell tojás.
Csokis-fahéjas kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 dl narancslé
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 narancs reszelt héja
- 0.5 dl olaj
- 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, hogy levegős legyen, és keverd el a kakaóporral, a fahéjjal és a sütőporral. Add hozzá a cukrot és az alaposan megmosott narancs reszelt héját. Még jobb, ha eleve bionarancsot választasz, ami nincs vegyszerrel kezelve. Végül adagold bele az olajjal felváltva a narancslevet. Robotgéppel keverj belőle csomómentes tésztát.
A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kenheted meg a tetejét.
A narancs mellett a citrom is sokféle sütit feldob: ebből a polentatortából kihagyhatatlan.
Illatos, citromos polentatorta: csak keverd egybe a hozzávalókat
Az egyszerű kevert sütemény liszt hozzáadása nélkül, kukoricadarával és őrölt mandulával készül. A gyors finomság zamatában a citrom fanyarsága kellemesen érezteti magát.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció