3 perc alatt kész a csokis di­é­tás bög­resüti: ebből ehetsz, nem hizlal

Tízóraira, uzsonnára is kiváló.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha rengeteg csokit kaptál karácsonyra, és már rá sem bírsz nézni, használd fel sütikbe. Az egyszemélyes mikrós-bögrés édesség nagy előnye, hogy bárhol, bármikor elkészítheted, ráadásul nem hizlal. Ha van otthon narancshéjad, ne hagyd ki belőle, mert nagyon sokat dob rajta.

csokis-bogres-suti

Csokis bögresüti

Hozzávalók

  • 4 evőkanál kókusz
  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • 2 teáskanál eritrit
  • 2 evőkanál kókusztej
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 evőkanál csoki
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál narancshéj
Recept idők

Elkészítés:

Végy elő egy nagy bögrét vagy tálat, és kanalazd bele a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, az eritritet, a kakaót, a szódabikarbónát, a kis darabokra vágott csokit és a reszelt narancshéjat. Üsd hozzá a tojást, add hozzá a tejet, majd jól keverd össze. Érdemes a bögre szélét áttörölgetni egy szalvétával, hogy ne süljön rá a massza.

Tedd a mikrohullámú sütőbe, és a legnagyobb fokozaton süsd három percig. Ekkor végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt késre vagy fogvájóra nem tapad massza, a süti elkészült. Ellenkező esetben süsd még fél percig. Ne vedd ki rögtön a mikróból, hagyd bent legalább fél percig. Várj egy kicsit, amíg hűl, majd utána szedd ki a formából. Nyugodtan vágd körbe késsel, könnyebben kijön.

csokis-bogres-suti

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük